Slow Food Prague

Změny ve vedení a reprezentaci Slow Food Prague

Dne 3/3 se konal Sněm Slow Food Prague, kde byl zvolen nový výbor v čele s novým prezidentem. Prezidentem se stal Mgr. Igor Holub Výbor byl rozšířen na tyto osoby: Blanka Turturro Ing. Eva Jelínková Ing. Renata Lukášová Ing. Dagmar Tůmová Vzhledem ke …

SAPA – chuťová inspirace? 23.3.2014

Další akce Slow Food Prague bude poodhalení tajemství vietnamské kuchyně. Menu nedělního oběda doporučuje průvodce Jakub. Bude to nová chuťová inspirace pro naše kulináře? Pozvánka zde: SAPA chutě 23.3. .2014


Restaurant Daliborka – umění starých mistrů

Už v roce 1912 se v klidné vilové čtvrti plné zeleně nacházel hostinec Daliborka. O sto let později vás historická secesní budova Club Hotelu Daliborka uvítá decentním interiérem nesoucím stopy původního secesního vybavení a především všudypřítomným …

Úspěšná Jídelna snů na Tusarce jede dál!

Dalším pokračováním projektu Jídelny snů na ZŠ Tusarova bylo vaření s šéfkuchařem Mariem. „Jsou jako pytel blech“, vyjádřil se šéfkuchař o žácích 6. třídy, “ale většina jich zvědavě proniká do kuchařské magie a objevuje, jak  se třeba  celer změní na …


Co s pórkovými listy?

Zkuste pórek na máslové strouhance Jedna ze zimních zelenin je i pórek. Zkusili jste ten z tržnice? Je menší a má výraznější chuť než ten gigantický ze skleníků. 8 slabších rostlin pórku, mohou být i samotné tvrdší části listů 2 lžíce másla 3 lžíce …

Jaký byl náš Restaurant Day ?

  Děkujeme za účast kulinářům, kteří spontánně vytvořili čtyři kulinářská stanoviště  naší Slow Food živelné restaurace v Dlouhé. Voňavé buchty se třemi náplněmi od DVOU BUCHET. Zázračné dortíky a barevné koláče Markéty a Eriky z MARKÉTINY CUKRÁRNY …


Zpátky ke kořenům, tentokrát do pražských Kunratic

A máme tu další restauraci doporučovanou  Slow Food Prague. Restaurace Lokál U Zavadilů se nachází v Kunraticích, daleko od ruchu pražského centra. V místě oblíbeném turisty a zároveň s čilým místním životem tak vznikl další z řady Lokálů nabízejících …

Slow Food Prague na Restaurant Day v Dlouhé

Cestujete rádi? A co jíte na cestách? Místní kuchyni podávanou v restauracích nebo zkoušíte své variace s místními surovinami? My jsme dali vařečku do ruky skupině italských milovníků jídla, ať dají italskou chuť místním surovinám zakoupeným v pražské …


Podpora spolupráce pražských zemědělskopotravinářských výrobců s výzkumnými subjekty -dotace!!

Patříte mezi zemědělce nebo potravinářského výrobce v Praze? Pak čtěte, zda tato nabídka není právě pro Vás!!  Program rozvoje venkova Spolupráce při vývoji nových produktů, postupů a technologií (resp. inovací) v potravinářství pro území hl.m. Prahy …

Restaurant Day II 16.2.2014

Již podruhé  Slow Food Prague otevírá jednodenní restauraci v TRAVELLERS HOSTEL PRAHA  . Zájemcům -  kulinářským tvůrcům nabídneme: prostor, servis stolů, nádobí, nealko  nápojů a atmosféru české i  mezinárodní společnosti hobbykuchařů. Náš program: …


Habánské sklepy letos slaví již 400 let od svého založení

Před čtyřmi sty lety, v roce 1614, byly ve Velkých Bílovicích postaveny Habánské sklepy. Stejnojmenné vinařství, které navazuje na mistroství a odkaz habánů, se proto rozhodlo toto výročí v letošním roce připomenout. V rámci oslav připravilo několik …

Zaslouží si potraviny být prodávány v akci?

Naučili jsme se stále intenzívněji kupovat „za levno“. Ano, rozumím tomu, když končí sezona a je třeba vyprázdnit prodejní i skladové prostory a poskytnout je novým modelům. Ale jakou logiku mají akce s potravinami? Vždy nám evokují pocit nějakého …


Slow večer u společného stolu 29.1.2014

Tentokrát jsme si společný stůl zadali v centru Prahy. Jak se tu vaří a pije z českých zdrojů posoudíme na společném večeru, jímž nás provede šéfkuchař Lukáš Nevyjel Kdy: 29/1 od 18.00 hod Kde: Nota Bene Mikovcova 4, P2 Pozvánka zde: NOTA BENE 29.1.2014

Silvestrovská lososová pěna

250 g uzeného lososa 200 g sýru lučina nebo mascarpone 1-2 lžíce koňaku pažitka nebo jarní cobulka sůl, pepř Touto lososovou pěnou pohostíme náročné labužníky, neboť lze celkem snadnou přípravou docílit rafinovaného a velice chutného doplňku …


P.F.2014

Až si budete přát hojnost a lásku v čase vánočním, nezapomeňte řádně pročíst etikety, zda vás zase někdo nešidí levnou náhražkou, ať už čehokoli. Pojďte v příštím roce začít každý u sebe být: dobrý, čistý a férový… Alespoň první pokus by mohl vyjít, ne?  

Poslední trh sezóny 2013 aneb Silvestr před Silvestrem

Jak v zimě na trh?  V sobotu 28. prosince 2013 budou poslední letošní trhy na Jiřáku (náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3). Otevřeno bude mimořádně až do 18 hodin a k poslechu i tanci zahrají dvě živé kapely! Budou připraveny rozmanité chlebíčky a …


Vánoce našich babiček

  Dne 11. prosince se paní Vlaďka Kroupová, členka Slow Foodu Prague a majitelka  táborského cukrářství Ambrozia,  zúčastnila v roli odborné porotkyně  soutěže cukrářů SOU Gastronomie U krbu, o pohár starosty Prahy 10. Název soutěže? „Vánoce našich …

Nad prázdnými hrnci

Poslední setkání Slow Food Prague v roce 2013 bylo nad našimi hrnci, lépe řečeno nad tím, co jsme sami uvařili a upekli. Bylo ve znamení celosvětové oslavy Terra Madre Day 2013 A holá pravda? Labužník sám sebe neošidí. Na stole se ocitla  mistrovská …


Terra Madre Day – celosvětová oslava místních potravin a pohosninnosti

Roku  2009 navrhla mezinárodní organizace Slow Food své síti celosvětovou společnou oslavu dvacátého výročí  svého trvání.  Ke dni 10/12jsou tak pořádané akce zasvěcené přípravě a  jídlu lokálních produktů, ať se nacházíte na jakémkoli místě planety. …

Jak je to s hruškami na českém trhu?

Hruška je vedle jablek tradičním českým ovocem. Oblíbené sladké plody ale mizí. Sice je ještě stále prodávají v supermarketech a podél silnic, ale jejich spotřeba rok od roku klesá. Situaci výrazně napomáhá fakt, že Česko je závislé na dovozu ovoce a …


Taky jste ve škole nejedli růžičkovou kapustu?

To bude tím, že vám ji navařili s mozzarellou. Zkuste to sami!! 300 g růžičkové kapusty 100 g mozzarelly 2 lžíce panenského olivového oleje sůl dle chuti Očistěnou a umytou růžičkovou kapustu uvaříme v horké slané vodě tak, aby měla ještě pevnou …

Růžičková kapusta s mozzarellou

  300 g růžičkové kapusty 100 g mozzarelly 2 lžíce panenského olivového oleje sůl dle chuti Očistěnou a umytou růžičkovou kapustu uvaříme v horké slané vodě tak, aby měla ještě pevnou strukturu. Opláchneme studenou vodou pro zachování barvy. Na pánvi …


Utajené glutamáty

Glutamáty a jejich nebezpečí. I když čteme etikety, nemáme jistotu, že se dozvíme, co potraviny obsahují. Proto: VAŘTE DOMA Z ČERSTVÝCH SUROVIN DOMÁCÍHO PŮVODU!! http://www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10000618-dobre-utajene-glutamaty

Náš první Restaurant Day v Dlouhé

Náš Restaurant Day  v areálu Travellers Hostel Praha byl velmi příjemný. Zahajovali jsme krátce po 13.  hod a přestože ze začátku se zdálo, že zájem bude malý, nalákali jsme spoustu lidí. Návštěvníci Prahy byli nadšeni našimi pokrmy i pohostinností, …


Restaurant Day v Praze společně s Traveller Hostel Praha 16.11.2013

Jako úplně horká novinka do zítřejšího studeného dne působí účast Slow Food Prague na světové akci: RESTAURANT Day. Prostřeme v Praze 1, v podchodu v Dlouhé 33, kde společně s  TRAVELLERS HOSTEL PRAHA budeme hostit pocestné. Nevím, kolik  hvězdiček*** …

Terra Madre Day – Hostina z našich hrnců

Prostřený stůl sbližuje členy rodiny, přátele , ale dokonce i národy. Pojďte s námi stolovat a oslavit tak Terra Madre Day. Menu bude pestré a bude  z darů naší matičky Země. Připravíme sami Pohostíme se vzájemně. Užijeme si společně. No neberte to! …


Posezení členů v Travellers Hostel Praha

Na příjemném  posezení členů  Slow Food Prague při degustaci jídla a sklence vína v Club room TRAVELLERS HOSTEL PRAHA / In the evening of 7th of November, 2013, in the Club room of TRAVELLERS HOSTEL PRAHA, we hosted a friendly gathering of Slow Food …

Strakonický Dudák v italském Udine

Ve dnech 31. října až 3. listopadu se v italském Udine konal veletrh potravin “Good Udine”. Vystavovali zde výrobci potravin z Itálie a nejbližších států. Na tomto veletrhu, v sekci Slow Food předvedl letos prvně svou pohostinnost náš člen, …


Předvánoční vaření 20.11.13

Pokračováním  říjnového společného večera s ochutnávkou specialit podzimní přírody vytvořených před našima očima, bude druhý večer, kdy budeme přítomni interaktivnímu kurzu vaření vánočně laděného menu o několika chodech… Pozvánka: Předvánoční vaření …

Degustace v Kastrolu

  Co bylo nového na posledním   Slow Food společném večeru?   Nejdříve kurz sabrage =sabráže, kde se naše dívky předvedly v otevření šumivého vína malým mečíkem   Pak následovalo  úžasné degustační  menu: talíře studených předkrmů, polévka s rybou …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Slow Food Prague

Informace o zdroji

Hnutí Slow Food - Česká Republika

Domovská stránka
http://www.slowfood.cz

Systémové informace

Tento zdroj byl ze služby vyřazen.