Nejčtenější články

Na této stránce vidíte seznam nejčtenějších (rozumějte nejvíce klikaných) článků zobrazených na službě Apetitus.cz za posledních 7 dní.

Plzeň opět hostí festival minipivovarů, nabídne 320 značek

V Pivovarském dvoře v Plzni - Černicích se v pátek a sobotu uskuteční festival minipivovarů. Nejméně 82 nejmenších českých výrobců představí přes 320 značek čepovaných piv a desítky lahvových.

Mělnické vinobraní letos připomene i prezidenta Masaryka

Mělnické vinobraní letos připomene i prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Třídenní akci, která začíná v pátek, každoročně navštíví na 20 tisíc lidí, nejvíce v sobotu.


Čínské elitní červené, Víno nás spojuje, NSA, mladé vinařky a tak…

Italským úřadům se podařilo zablokovat potenciální prodej až 30 milionů plechovek falešného prosecca na e-commerce platformě Alibaba. Čína prostě jede ve velkém, když už jde o padělky a podvody :-) Myšlenkový oblouk mne přivádí ke kabelkám Louis …

Legenda Palo Cortado s lahví Bodegas Tradición

Palo Cortado. Mytický a raritní styl sherry. V kontextu někdy až překvapivě nízkých cen sherry obvykle výrazně dražší a hůře dostupný, sotva půl procenta celé produkce zabírá. A i když se oprostíme od nánosu legend styl nejednoznačný, komplikovaněji …


Let’s Try That Again

If you had trouble loading up the blog this week, that’s because, in my naiveté, I thought I could just tear everything down without any consequences. Turns out: I screwed something up with the server and the blog stopped loading for most people. BUT! …

Pappa al Pomodoro (Or: How To Eat Tomato Sauce and Bread For Dinner)

I’ve been really into tomatoes this summer. Every Sunday I’ve been going to the Atwater Village Farmer’s Market, buying some juicy heirlooms, and using them in sandwiches, salads, tomato baths, you get the idea. You might think that now that August is …


Mnichov se chystá na Oktoberfest, pivo opět zdraží

S vyššími cenami piva i dalším zpřísněním bezpečnostních opatření musejí počítat návštěvníci letošního Oktoberfestu, který v Mnichově začne v sobotu.

Desatero burčáku. Kdy a jak ho pít

Mléko starců. I tak se říká kvasícímu vinnému moštu, který si nikde na světě nenašel tolik příznivců jako u nás. Sezona burčáku vrcholí. Jak poznat ten kvalitní? Kolik by měl stát? A kam pro něj rozhodně nechodit?


Praha láká na vinobraní, pro děti jsou připravené workshopy

V Praze patří třetí zářijový víkend vinobraním. Na degustaci vín láká Pražany a návštěvníky metropole například vinobraní na náměstí Jiřího z Poděbrad, které začalo již v pátek.

Příjezdem krále začalo Znojemské historické vinobraní

Příjezdem představitele krále Jana Lucemburského a večerní ohňovou show v pátek začalo Znojemské historické vinobraní, které je největším svátkem vína v České republice.


Muškát moravský slaví 30 let od zapsání knihy

Jedna z nejznámějších a nejrozšířenějších tuzemských vinařských odrůd, Muškát moravský, slaví 30 let od svého zapsání do Státní odrůdové knihy.

V Mnichově startuje Oktoberfest, očekávají se miliony lidí

V Mnichově v poledne začne 184. ročník tradičního pivního festivalu Oktoberfest. Návštěvníky, kterých by podle pořadatelů mohlo být až šest milionů, na něm čeká dražší pivo i více bezpečnostních opatření.


Na festivalu v Brně se podávala tarantule i larvy potemníka

Porcovaná tarantule, krokodýlí filet s hruškovým čatní, larvy potemníka nebo smažená žabí stehýnka obalovaná v těstíčku mohli ochutnat návštěvníci druhého ročníku festivalu Ochutnej Asii.

Milovníci vína zavítali na Znojemské historické vinobraní

Více než 80 tisíc platících lidí zavítalo na letošní Znojemské historické vinobraní. Oproti minulých rokům se více vstupenek prodalo v předprodeji.


Houbofleky

Sušenky a mraženky Letos jsem sice zaznamenala několikero chlubivých fotek houbových úlovků svých přátel na sociálních sítích, ale já dopadla přibližně takto :) … Na žně už to asi příliš nevypadá, ale člověk si musí umět poradit. Pokud máte chuť …

Muškát moravský slaví 30 let od zapsání do knihy

Jedna z nejznámějších a nejrozšířenějších tuzemských vinařských odrůd, Muškát moravský, slaví 30 let od svého zapsání do Státní odrůdové knihy.


Dvakrát cava od Parés Baltà

Pomalu ale jistě pokračuji v odpíjení velkého nákupu cavy a poctivě si dělám poznámky. Úplnou novinkou pro mne byla produkce Bodegas Parés Baltà z Pacs del Penedès. Jde o středně velkého rodinného producenta se slušnou historií, vinařská rozhodnutí …

Anatomy of a Dinner Party (A Timeline of Caesar Salad, Spaghetti and Meatballs, and Flourless Chocolate Cake All Cooked And …

My friend Ryan O’Connell is one of my favorite people. If you don’t know who he is, hop on to Amazon now and check out his book, I’m Special, and come back here once you’ve bought it and read it. Not only did he write that book, but now he’s writing …


Vinaři vezou z Vídně 32 zlatých medailí. Nejúspěšnější byl Bohemia Sekt

Vinaři z České republiky získali na jedné z největších světových vinařských soutěžích AWC Vienna 32 zlatých medailí.

Chutě, které předstírají, že jsou něčím jiným

Pokud člověk pije mangový džus, nemůže se nikdo divit, když si bude myslet, že hlavní ingrediencí nápoje je mango.


Moučníky i mošty. Hostětín pošestnácté hostí Jablečnou slavnost

Jablečnou slavnost přivítá v neděli už pošestnácté obec Hostětín na Uherskohradišťsku. Návštěvníci na ní ochutnají jablečné moučníky, mošt nebo sušené ovoce.

Parádní Chianti z Fattoria Selvapiana

Pod názvem Chianti se lze setkat s širokým rozptylem kvality, od obludného množství naprosto základních jednoduchých vín po opravdu velká červená. Dnes se budeme pohybovat spíše na lepší části spektra, půjde o už trochu slavnější kousek vyhlášeného …


Sladkokyselá tykvová čalamáda

Nedávno jsem dostala dvě krásné dýně/tykve a tak jsem hned přemýšlela, jak je co nejlépe zpracovat. Také jsem zvažovala, jestli jim říkat dýně, protože s těmi mám zažité trochu jiné druhy a tvary. A tak jsou pro mě tykvemi – v angličtině se jim totiž …

Jemná dýňová hořčice

Za chvíli už tu zase bude ta sezóna plná dýní a upršeného počasí… No to počasí začalo vlastně už dnes. A tak se hodí recept z dýně, který je trochu neobvyklý, zato chutný! Dýně samozřejmě pořád můžete péct a měnit v polévku, pokud ale chcete sem tam i …


Pórkový krém s javorovou slaninou za tepla i za studena

Léto už se asi definitivně převaluje v podzim a pro toto období mám v zásobě skvělou polévku. V letních parnech se člověku chce jíst nejlépe lehká a studená jídla. Protože miluju polévky všeho druhu, tak takové gazpacho je moje jasná volba, ale to …

Návštěva Zmrzliny Zaječice

Kavárna, nebo cukrárna, prostě místo s úžasnými sladkými dezerty a domácí točenou zmrzlinou, to jsem slýchala o Zmrzlině Zaječice už skoro celý rok. Jenže jsme byli pořád v nějakém shonu a neměli jsme čas se tam vydat. Letos v létě, když jsem se …