Vycvaknuté jídlo

Poloviční bábovka

Doma mám výbornou kameninovou formu na bábovku, jenomže je poloviční, takže je nutné všechny recepty dělit dvěma. Což někdy není jednoduché, ale Martina to zvládá na jedničku :-) Vždyť tento i minulý víkend upekla tyhle bábovky dvě… Proč vlastně máme …

Krkovice dušená s houbami a zeleninou

Tohle vaření byla úplná náhoda a velká improvizace bez jakéhokoliv receptu. Příspěvek Krkovice dušená s houbami a zeleninou pochází z Výcvakovna


Jehněčí kolínka

Podzim je tady a moje chuť na dlouho dušená masa (jako minule a předminule) je opět tady… Tentokrát jsem ulovil u Mr. Sváčka tři hezká jehněčí kolínka. Doma jsem z nich okrojil vrchní tuk, aby se trochu zmírnila typická příchuť jehněčího ve finálním …

Jahody a mascarpone

Léto, jahody a mascarpone k sobě patří, jako fotoaparát a prázdná karta. Příspěvek Jahody a mascarpone pochází z Výcvakovna


13 hodin v troubě

Když čekáte výjimečnou návštěvu, chcete je i výjimečně pohostit. Právě proto jsme se s Martinou rozhodli zopakovat naše nedávné „pomalé“ vaření a podělit se o ten báječný chuťový zážitek i s Honzou a Mončou. Recept byl obdobný jako posledně, inspirace …

Srolované hovězí

Ten víkend bylo hnusně, takže vařit byl druhý nejlepší nápad, co jsem dostal. Martina koupila v Amasu, u Kšány osobně, kus plecového štítku, který jí mistr řezník osobně nasolil, opepřil, lehce naolivoolejoval, sroloval, svázal (maso, ne Martinu) …


Poloviční babiččina bábovka

Doma mám výbornou kameninovou formu na bábovku, jenomže je poloviční, takže je nutné všechny recepty dělit dvěma. Což někdy není jednoduché, protože i po vydělení tohoto receptu jsme upekli jeden a půl bábovky :-) Byla tak nadýchaná, že jsem málem …

Králík a krkovička s dijonskou

Podnícen nedávným kuchařským úspěchem jsem přemýšlel, co uvařím k sobotnímu obědu. Chtěl jsem určitě nějaké dobré maso, pro sebe, které je alespoň trochu dietní, pro Kateřinu. Nakonec jsem vymyslel, že upeču králičí maso s nějakým kouskem vepřového. …


Koncentrovaná vášeň

Pojal jsem chuť. Zimní. Na dlouho dušené maso na víně. Během návštěvy krámu páně Sváčka jsem zjistil, že mám chuť na líčka. A protože měli ve slevě ta lepší, telecí, nemohl jsem odolat a koupil jich skoro kilo. Pro dva akorát, že? A pak už to jelo. V …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Vycvaknuté jídlo

Informace o zdroji

Výcvak je nepovedená fotka, výcvakovna je fotografův zápisník

Ikona:  

Domovská stránka
http://vycvakovna.cz

RSS export
http://vycvakovna.cz/s/apetitus/feed/

Systémové informace

ID: 137

Jmenné ID: vycvakovna

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 12:46

Návratový kód: HTTP 301

RSS export naposledy zpracován: 8. dubna 2016 20:31

Kontrola aktuálnosti naplánována na: 21. září 2017 03:09