Vilemínino zátiší - Články

Dýňové recepty

Vyměňujeme kuchyň, a tak o huse, které se ujali naši mladí, snad poreferuju příště. Baví mě dýně.

Stále nemám na blog čas...ale vařím

Ani po měsíci se mi ještě neudělalo víc volna na psaní blogu, vrcholí přípravy na rekonstrukci kuchyně a péče o členy rodiny je stále v poměrně intenzivní fázi. Další dobrý důvod mého zaneprázdnění najdete na konci. Jíst se však musí, tak aspoň...


Aktuálně spíš pauza

Věrným čtenářům už dlužím omluvu, že jsem tak dlouho nic nového nepřidala. Na nový článek s podzimními tipy si ještě budete muset počkat, nyní jsou na řadě zásadnější věci. Vařím spíše klasiku: šunkofeky, rizoto, řízky, plněné papriky, krůtí na...

Po dovolené

Letos jsem po dvou týdnech dovolené neměla až takový absťák z nevaření jako jindy. Tedy párkrát jsem něco ucmuchtila, protože normálně se venku najíst je spíš zázrak. Hub jsem moc nenašla, tak bylo jen trochu hříbkové omáčky s nudlemi a klobása s...


Roztrhnu tě jak slanečka!

Napadlo vás někdy, jaký základ má tohle přirovnání? Vzhledem k četnosti výskytu nasolených sleďů v sudu, tedy slanečků, v maloobchodní síti asi ani ne.

Meruňkové nadělení

Od jara se povídá, že meruňky letos ani nebudou, a skutečně máme příbuzenstvo, kterým se neurodilo nic. Tak jsem si aspoň po úvaze asi před dvěma týdny zakoupila u stánku necelá tři kila lehce přezrálých českých malých meruněk, že si jen udělám...


Domácí listové těsto 2 - naslano

Slané listové pečivo se hodí i do horkých dnů, když se vám ho podaří upéci v nějaké chladnější kuchyni anebo aspoň v izolované (vestavěné) troubě - je to fakt rozdíl!

Domácí listové těsto

Když jsem vařila v mládí, byla jednoduchost a rychlost jasným příkazem, i když mě to bavilo i tenkrát. Dnes si pro zábavu naopak vybírám různé pracnější a složitější recepty, zejména ty, o nichž jsem vždy tvrdila, že tohle tedy NIKDY doma dělat...


Nové recepty z Restaurant Day

Ani nepočítám, kolikátý Restaurant Day to byl, v zahradě knihovny na Hradčanech snad třetí, vždy v květnu.

Pozvání na další Restaurant Day

Květnový RD již tradičně chystáme v zahradě knihovny na Hradčanech, tedy na Pohořelci. Účastníci jsou již přihlášeni, a tak můžu slíbit zajímavá menu, dost velký výběr bezlepkových dobrot i rozmanité pozdravy ze zahraničních kuchyní. Nebude chybět...


Velikonoční ohlédnutí

Velikonoce nekončí pondělním koledováním, a tak moje opožděné zprávy ze sváteční kuchyně nejsou ještě úplně mimo. Známé "Hody, hody do provody" znamenalo, že hodování a koledování pokračovalo i o další, provodní neděli.

Menu pro návštěvu

Záměrem bylo připravit více chodů k uctění návštěvy, ale nakonec jich až tolik nebylo. Některé pokrmy jsem vařila na přání.


Dva sprinty, téměř postní

Konečně zas můžu přidat nějakou tu rychlovku čili sprint - jídlo, které bude v množství 2 porce hotové do 15 minut. Nic světoborného, ale jistá vychytávka tam je.


Konec masopustu

Ač jsem celou masopustní dobu moc článků nepřidala, o to více jsem vařila v souladu s tradicí plno masopustních jídel, nejen masa, ale i moučníků.


Hurá! Ukončení pracovního poměru z důvodu odchodu do důchodu

Témata týdne zpravidla s úsměvem přecházím, ale tentokrát se mi skoro přesně trefilo do životní situace: otevřela jsem konečně po měsíci blog, abych sepsala, co jsem připravila minulý týden na rozloučení v práci.


Přání

Protože tuším, že už něco sepsat z těch hektických příprav nestihnu, dávám sem taky aspoň přání. Ať se vám svátky vydaří k plné spokojenosti, sejdete s těmi, co chcete, užijete společně příjemné chvíle a nezaskočí vám! Vilemína


Zkouška nových receptů na cukroví

Harmonogram předvánočních příprav si žádá své, a když je ještě plno jiných priorit, je to fofr: k napsání článku se dostanu stále méně často, ale přeci ještě aspoň tento jeden adventní dokončím, abyste měli inspiraci. Ozkoušené a doporučeníhodné...

Naše alžbětínské posvícení

Vnučka měla první svátek - dobrá příležitost k setkání více babiček a dědečků (pokrevních, přidružených i pra-).


Citróny - sirup i marmeláda

Musím se s vámi podělit o dobré nápady a jednoduché postupy: vyžadují jen trochu trpělivosti, neb za nás pracuje hlavně čas...

Dušičky a Halloween na stole

Přemýšlíte, zda jsou nějaká speciální halloweenská a dušičková jídla? Samozřejmě že ano, a není jich málo!


Svěží podzimní tipy

Čím více vařím, tím méně píšu, někdy ani fotit nestíhám...a čas mi nikdy nestačí. Už jsem dlouho nesepsala ani článeček, tak tímto to chci aspoň trochu napravit, protože podzim v kuchyni je báječný.

Narozeniny v zahradě

Jako Lev samozřejmě miluju oslavy, a tak jsou-li okolnosti příznivé, ráda je uspořádám. Pro jiné i pro sebe, vždyť v tom případě to je jednou za deset let.


Všednodenní víceboj letní

V úterý jsem měla na vaření čas asi od pěti hodin. Navymýšlela jsem si toho dost: chleba, švestkové knedlíky a holanďany, ode všeho více porcí.

Polévka z ředkvičkové natě: zdravě, levně, chutně!

Polévkám moc nedám, nejsem na ně totiž z dětství moc navyklá, u nás se moc často nevařily. A zvyk zkrátka přetrvává, i když občas si nějakou dám.


Vaření do kouta

Moje pomoc snašce v šestinedělí představovala vzhledem ke všem okolnostem vaření pro mladou rodinu tak po dobu čtyř týdnů, podle času jsem uchystala pokrmy na přání i jiné a doručila. Nebylo to kompletní stravování, jen ta pracnější jídla. A taky...

Crazy Cake - moučník z doby Velké krize

Cože? Bez vajec, bez másla, bez mléka? A dobrá buchta? Jen pár ingrediencí? Tak jednoduché? A navíc s příběhem?


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Vilemínino zátiší - Články

Informace o zdroji

Domovská stránka
http://vilemina.blog.cz/

RSS export
http://vilemina.blog.cz/rss-kanal/prehled-clanku

Systémové informace

ID: 85

Jmenné ID: vilemina

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 06:01

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: dnes 06:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 06:31