To mi chutná

Jednoduchý italský dezert z meruněk s mandlemi

Na stromě je ještě spousta meruněk a džem už jste udělali. Co dál se zralými meruňkami, když navíc nemáte čas na kynuté těsto na koláč nebo knedlíky? Sáhla jsem po italském stylu jednoduchého mascarpone dezertu. Ingredience na meruňkový dezert s …

Vyhrajte lístky na letošní Foodparade

I letos v zahradách Trojského zámku vypukne setkání milovníků české top gastronomie. Více než 30 restaurací a kaváren připraví celou řadu skvělého jídla a pití. A já mám pro vás několik vstupenek na Foodparade. Dejte si něco dobrého a vyhrajte …


Večeře ve Fat Duck Hestona Blumenthala

Když je vám třicet, můžete čekat kolikrát hodně speciální dárek. A mě čekalo velké překvapení, takový malý šok. Od Martina jsem dostala víkend v Londýně s návštěvou The Fat Duck, která si drží tři michelinské hvězdy a umisťuje se vysoko v žebříčcích …

Chřestové risotto recept

Dorazil nám s nákupem krásný bílý chřest a tak jsem ho nechala zazářit v risottu, které máme moc rádi a dlouho už jsem ho nedělala. Rýži chřest svojí výrazností vhodně doplní a tohle jídlo je prostě jarní láska. Recept na chřestové risotto vystačí na …


Crème caramel: slavný karamelový pudink

Tenhle slavný dezert mám vážně moc ráda a tak na něj konečně došlo. Vybrala jsem recept z knihy Klenoty evropské kuchyně a dala se do toho. Je to opravdu vynikající pudink, vaječné pudinky jsou naprosto jiná liga, narozdíl od těch škrobových, …

Jednoduché listové těsto na obrácený koláč

Vyzkoušela jsem jednoduché listové těsto podle Michela Roux a tady je recept. Dělala jsem z něj výborný hruškový obrácený koláč. Příprava zabere i tak dost času, ale všeho všudy ho musíte překládat a válet jen 4x s jediným odpočinkem v lednici. Z …


Francouzský hruškový obrácený koláč

Tentokrát jsem se pustila do koláče, který vypadá vážně krásně a je neuvěřitelně křehký. Dokonce jsem udělala vlastní listové těsto, tedy jeho jednodušší variantu, která kvalitně zafungovala a rozhodně ji posílám do světa s doporučením. Recept je od …

Francouzský čokoládový mousse

Čokoládová pěna, tedy francouzský mousse, je ideálním dezertem pro všechny milovníky čokolády. Já ho zkusila prvně podle receptu Michela Roux z jeho francouzské kuchařky. Výsledek není příliš hutný, ale zároveň ani moc lehký, tak akorát. Určitě teď …


Francouzské palačinky crêpes: jednoduchý recept

Počet snědených rozložených palačinek u nás doma by určitě mohl konkurovat délce Čínské zdi. Milujeme je k snídani, děláme různé varinaty včetně slaných pohankových galletes, o kterých jsem už psala. Ale mnoho lidí si láme hlavu jak na tenké …

Vynikající pracny podle Sandtnerové

Extrémně povedené a prostě vynikající! Pracny neboli medvědí tlapky podle starého o věřeného receptu tak, jak to napsala královna českých kuchařek Sandtnerová. Už nikdy nebudu dělat jiné. Ingredience na pracny (uděláte z toho hromady pracen, ale …


Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka (soupe a l’oignon) je tak vydatná, že vás spolehlivě postaví na nohy. Vyznačuje se výraznou chutí zkaramelizované cibule a neodmyslitelně k ní patří strouhaný zapečený sýr. Jakmile začne podzim, dostanu na ní chuť. A jak už to …

Gnocchi ala sorrentina

K domácím gnocchům jsem připravila sorentskou omáčku. Ta je zajímavá tím, že se v ní povaří lístky bazalky a na úplný závěr k gnochcům v omáčce přidáte mozzarellu, která se krásně rozpustí. Gnocchi sorrentina jsou tradiční jídlo, pochází z Kampánie. …


Jednoduchý hruškový koláč

Z trhu jsem donesla hrušky a už přemýšlela co z nich udělám. Jaký zvolím recept? Potřebovala jsem něco velmi rychlého, měla jsem ohromnou chuť na něco sladkého a musela to mít rychle. A tak jsem našla tento recept od Marcelly Hazan. Říká o něm, že je …

Jak udělat bramborové domácí gnocchi

Dostala jsem chuť užít si volné nedělní dopoledne vařením a tak jsem se vrhla do přípravy italských gnocchů. K nim jsem přichystala klasickou sorrentskou rajčatovou omáčku s bazalkou a mozzarelou. Udělat gnocchi vám určitě přinese dvě věci: spoustu …


Toskánsko a Umbrie: hříbky a lanýže

Vrátili jsme se z Toskánska a Umbrie. Nikde jsme nesnědli tolik hříbků a lanýžů. Musím se o naše chutné vzpomínky podělit. Alespoň stručně, obrazově :) V Pienze jsme zašli do místní trattorie, kde se na dvorku pod pnoucím roštím mačká hromada lidí. …

Dýňová buchta: pan di zucca

Z dýňové farmy Bykoš jsme si dovezli spoustu dýní a mezi nimi i nějaké speciály vhodné na sladké pečení. Zapátrala jsem a vybrala recept po dlouhé době od Emanuela Ridiho. Je to taková dýňová bábovka, peče se v severní Itálii v horských oblastech. Váš …


Caprese salát jako malé občerstvení pro návštěvu

Caprese salát mám ráda takový jaký je. Jednoduchý salát, který ale udělá hodně parády. Přesto mě nedávná návštěva Kare trochu popíchla a tak jsem začala hledat variace tradičního receptu. Čekala jsem návštěvu a bylo třeba připravit nějaké vhodné …

Benátské sgroppino: povznášející letní prosecco drink

Na konci jídla se v Benátkách podává osvěžující specialita, sgroppino. Jde o citronovou zmrzlinu s jahodovým pyré v proseccu. Výtečná věc a já se s ní loučím s letošním létem. Je to ideální drink pro návštěvu a i když je možná trochu víc holčičí, …


Pijte čaje a párujte je klidně s dezerty

Kávu mám ráda, ale daleko častěji piju doma čaj. Je to pro mě po většinu roku krásný denní rituál. Baví mě ho poznávat a tak nastal čas podělit se o nějaké tipy v souvislosti s jídlem a hlavně tedy dezerty. S čajem je to zábavné, tak trochu jako s …

Jak mě navštívil KitchenAid

KitchenAid je fešák, po kterém kouká nejedna hospodyňka. Svým designovým provedením je opravdovou ozdobou kuchyně. Je tak krásný, že si ho ani nepřejete uklízet. A já ho nemám. Ale co kdybych měla jednou větší kuchyň? A tu se stalo, že jsem dostala …


Špenátové lasagne s bešamelem

Špenát mě potěší nejvíc právě v téhle formě. Zapečený v lasagních s bešamelem a parmezánem. Lahodná kombinace a k tomu navíc vůně muškátového oříšku. Lasagne vymysleli v Neapoli a po světě se potom začaly připravovat s různými obměnami, jednou z nich …

Skořice a kardamon: švédský Kanelbullar

S letošní zimou jsem se rozloučila upečením voňavé kynuté buchty, které říkají ve Švédsku Kanelbullar. Skořicové šneky dnes koupíte v kdejakém obchodě. Tady je recept na originální švédskou verzi, kde je důležitý kardamon. Různé verze a varianty …


Recept na lasagne bolognese

Je to pokrm bohů. Není snadné ho udělat, ale o to víc vás potom horké lasagne těší, jakmile je vytáhnete z trouby. Příprava obnáší mít hotovou boloňskou omáčku a k ní udělat ještě bešamel. Potom už jen vrstvíte a vrstvíte a zapékáte. Tady je recept na …

První cukrářský butik v Praze: Votre plaisir

Konečně jsem navštívila cukrárnu Votre plaisir, kterou nedávno otevřeli v Soukenické. Těšila jsem se ohromně, protože něco podobného v Praze zatím chybělo. Tedy butiková luxusní cukrárna, kde kupujete dortíky připomínající spíš vypiplané umělecké …


Jak vyrobit luxusní domácí pralinky

Můžete je koupit v čokoládovém butiku a nebo si vyhrát a udělat vlastní pralinky doma. Bude vás to bavit obzvlášť, pokud rádi vymýšlíte nové a zajímavé kombinace. Pralinky, tedy plněné čokoládové bonbóny, někdo plní krémem a jiný zase rumem. Tenhle …

Jak se pečou makronky video

Od minulého týdne máme návštěvu, dostala jsem možnost otestovat si doma při pečení KitchenAid, sen nejedné hospodyňky. Byly velikonoce a tak jsem se pustila po dlouhé době opět do pečení makronek. No a protože o makronkách už toho bylo napsáno nemálo, …


Jak chutná Rovereto a Trentino

Miluju italskou kuchyni a její regionální pestrost. Snad proto se mi naskytla příležitost zúčastnit se prezentace regionu Trentino (Roverete a Vallagarina) na italské ambasádě v Praze. Dorazila jsem v pokročilejší dobu a ochutnala pár lokálních …

Domácí horká čokoláda

Máloco potěší tolik, jako tahle hustá horká čokoláda. Je to vlastně italský čoko pudink, ale když ho nenecháte vychladnout, můžete ho vyjídat lžičkou ještě tekutý. Připravte si hrnečky, začínáme. Recept mám od Nigelly Lawson. Prvně jsem ho …


Jak dělá tiramisu kmotr italské kuchyně Antonio Carluccio

Antonio ve videu ukazuje, jak má ve zvyku dělat tiramisu. Příprava je opravdu snadná, snadnější než je klasický tiramisu recept od Marcely Hazan. Antonio tiramisu nešlehá, jen smíchá ručně mascarpone se žloutky a dokonce si vypomáhá kapkou mléka. …

Rýžový pudink na anglický způsob

Pro někoho jsou rýžové pudinky otřesnou vzpomínkou na dětství, já je ale miluju. Hledala jsem nějakou pěknou, tradiční variantu a tak jsem zalistovala v Escoffierovi. Ten uvádí recept na anglický pudink, pěkně stručný a jednoduchý, jak už to u …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ To mi chutná

Informace o zdroji

Domovská stránka
http://tomichutna.cz

RSS export
http://feeds.feedburner.com/ToMiChutna?format=rss

Systémové informace

ID: 119

Jmenné ID: tomichutna

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 19:16

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: dnes 19:16

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 19:46