Nová kuchyně

Zamilujte se do českých jablíček, a to nejen na Valentýna

Svátek zamilovaných je doslova za dveřmi. Ze všech stran na nás útočí záplava srdíček, medvídků, rudé a růžové barvy. Jistě už máte připravený dárek pro vašeho nejmilejšího či nejmilejší. Nezapomeňte však na léty prověřené motto, že láska prochází …

Nové tatarky a majonéza Spak Master

Značka Spak, známá pro svou výjimečnou kvalitu, uvádí na český trh kolekci tatarských omáček a majonézy. Výrobky Spak Master jsou přirozeně bez konzervantů, antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. Vejce v produktech Spak Master pocházejí z …


Chřest s holandskou omáčkou

Klasické a jednoduše lahodné – jemný chřest s máslovou omáčkou, která se rozplývá na jazyku. Ingredience: 2 kg bílého chřestu sůl špetka cukru 1 lžíce másla holandská omáčka: 125 g másla 2 žloutky 2 lžíce vlažné vody 1 lžička citronové šťávy sůl …

Chřest – správná příprava

Jemné aroma ušlechtilé zeleniny, kombinované s čerstvým rozpuštěným máslem – to je zdravý požitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Kde se vlastně chřest vzal a jaký je nejlepší postup jeho přípravy? O chřestu Chřest byl dříve znám jako léčivý …


Jak vaří Paris Hilton

Tak tohle je kuchařský bizár. Že je Paris Hilton žena tisíce a jedné profese už dávno všichni víme. Jen jí to moc nejde. Teda kromě bytí dědičkou, kde se jí zadařilo velmi nadprůměrně. Teď se pustila do tisicí druhé profese a rozhodla se nám všem …

Royal Jerky – sušené maso – recenze a zkušenosti

Móda sušeného masa vtrhla do české kotliny teprve nedávno. Ani já jsem před rokem, dvěma netušil, o co jde. A co víc, o jak dobrou a přitom i praktickou pochoutku jde. Na trhu je několik výrobců sušeného masa, ale já si nejvíc oblíbil sušené maso od …


Horkovzdušná fritéza Delimano

Dnes si představíme šikovného pomocníka do domácnosti, který se hodí pro všechny ty, kteří sice mají rádi smažená jídla, ale zas až tak moc nemusí tuk, který je s nimi spojený. V horkovzdušné fritéze Delimano se totiž smaží za pomoci proudění vzduchu …

Těstoviny s brokolicovým pestem

Nečekaně výtečná variace na italskou klasickou kuchyni! Ingredience: 400 g krátkých silných těstovin (pe 2000 nne, kolínka, vřetena) 250 g brokolice rozdělené na růžičky 1 oloupaný stroužek česneku 1 velký citron 1/2 lžičky sušeného rozdrceného chili …


Flautas

Flautas jsou tradiční dlouhé a tenké svinuté tortily, které se plní pikantními náplněmi a zdobí zakysanou smetanou. Ingredience: 225 g kuřecího masa zbaveného kůže umletého nebo jemně nasekaného 1 lžíce oleje 1 malá cibule na jemno nasekaná 1/2 zelené …

Ketogenní dieta – proč se na ní hubne?

Mnoho a mnoho let nám bylo říkáno, že pro to, aby žili zdravý život, bychom měli jíst zdravě. A to jídla, která obsahují dostatek sacharidů, přiměřeně bílkovin a málo tuků. Jídlo s vysokým podílem tuku bylo vždy synonynem pro nabírání váhy. Dokonce se …


Top 19 nejčtenějších článků a receptů za rok 2019

Konec roku svádí k nejrůznějším bilancováním a anketám a lákadlu té první možnosti jsme neodolali ani my v redakci. Takže… Mrkli jsme do statistik a máme pro vás ty nejčtenější články nebo recepty za letošní rok. A protože to byl rok s pořadovým …

Povánoční pečenáče

I když je u nás zvykem jíst kapra především o Vánocích, proč si jej nepřipravit i v průběhu roku? Ingredience: kapří řízky cibule bobkový list nové koření pepř sůl ocet pálivá paprička Postup: Menší řízky z kapra v trojobalu proložíme ve sklenici …


Odlehčete svůj vánoční jídelníček zdravou svačinkou

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi nejen čas plný rodinných setkání a obdarovávání, ale i hodování a hřešení proti zdravému životnímu stylu. Zasedneme k televizním obrazovkám a sledování pohádek proložíme nějakým tím cukrovím nebo bramborovým salátem a …

Kam na nejlepší svařák v Praze?

Je tu Advent, téměř na každém větším náměstí v centru Prahy jsou adventní trhy plné stánků s vánoční nabídkou. K ní bezesporu patří i svařák. No jo, ale není svařák jako svařák. V dřívějších dobách se do něj dávalo nekvalitní víno a tak se …


Exkluzivní čokoládové dárky, které ohromí a potěší

Čokoláda patří mezi nejobvyklejší a také nejlahodnější sladkosti. Za její původ vděčíme původním obyvatelům Střední Ameriky Aztékům, kteří ji začali vyrábět z kakaových bobů, které následně kvasili, pražili, namleli a pak podávali v tekuté formě. …

Top kuchyňské potřeby nejen pod vánoční stromeček

Kuchyňské vybavení patří mezi ty (nejen) vánoční dárky, které potěší svojí praktičností. A vlastně pak dělají radost dlouhodobě při každém vaření. Je jasné, že dárek má splňovat i další funkci – líbit se „oku“, být hezký. A tak jsme oba tyto požadavky …


Nejlepší kuchařky jako vánoční dárek

Knížky jsou jedním z nejoblíbenějších vánočních dárků. A u kuchařek to platí dvojnásob. Nejen, že jsou v posledních letech nádherně graficky zpracované a tak potěší i oči obdarovaného, ale navíc jsou i praktické. Beletrii po jednom přečtení často …

Moje Mana – recenze a zkušenosti

O českém zázraku jménem Mana jsem slyšel už před pár lety. Tekuté jídlo, které obsahuje všechny pro tělo důležité vitamíny a minerály? Strava budoucnosti? Anebo aspoň kosmonautů, jak tvrdí její výrobce? Zní to až příliš dobře na to, aby to byla …


Fazolky s brokolicí

Fazole s brokolicí a s brambory jako přílohou jsou velmi hutné a chutné vegetariánské jídlo. Ingredience: 200 g zelených fazolek 150 g brokolice 1 lžíce slunečnicových semínek 1 lžička kari koření 1/2 lžičky asafoetidy (lze nahradit česnekem) 1 lžička …

Lehký jahodový dort

Sladké jahody na křupavém dortovém korpusu, to je skutečně rozmařilý požitek! Ingredience: na křehké těsto: 250 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru sůl 1 balíček vanilkového cukru 1/8 rostlinného oleje 3 lžičky jogurtu na náplň: 750 g jahod 2 lžíce cukru …


Nákyp z brambor a jehněčího masa

Varianta ze Středomoří: jehněčí maso, šalvěj a provensálské koření dávají nákypu zcela novou tvář. Ingredience: 400 g jehněčího masa z kýty mouka na obalení 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku sůl pepř 1 lžička provensálského koření 750 g …

5 tipů (nejen) na ekologické čistící prostředky do kuchyně

I vy se snažíte chovat k životnímu prostředí šetrně a vyhýbat se zbytečné chemii a to nejen v kuchyni? Připravili jsme pro vás malý výběr osvědčených produktů, které si nás získaly pro svoji netoxicitu a šetrnost k našemu zdraví i domácnosti. Ono je …


Šunkový salát s křenem

Šunkový salát s křenem chuťově nahradí klasickou a oblíbenou šunkovou rolku s křenovou šlehačkou, která je kaloricky dost bohatá. Ingredience: 200 g kuřecí šunky 100 g měkkého nízkotučného tvarohu 1/2 nízkotučného bílého jogurtu 30 g čerstvého křenu …

Mexická rýže

Mexická rýže je skvělá příloha, ale výborná je i jako samostatné jídlo. Zachutná snad každému. Nevěříte? Zkuste to! Ingredience: 1 malá cibule 2 malé stroužky česneku 1/2 červené papriky 1 hrnek rýže (cca 2 dcl) 2 lžíce kečupu, sůl 1/2 lžíce olivového …


Ďábelská pomazánka

Pomazánka pro ty, kteří se nebojí ani čerta ;) Nebo pro ty, kteří chtějí spálit všechno špatné, co je v nich ;) Ingredience: 200 g taveného smetanového sýra 100 g pomazánkového másla 50 g eidamu 2 vejce vařená natvrdo 5 lžic mléka 2 lžičky hořčice 2 …

Kefírové lívance

Kefírové lívance? Už jste je ochutnali? Jde o zajímavou variantu oblíbené pochoutky. Ingredience: 250 g polohrubé mouky 1 kefír 2 vejce 1/2 lžičky jedlé sody Postup: Z uvedených surovin vypracujeme těsto a ihned smažíme lívance. Tip Podáváme s …


Langoše

Langoš patří mezi lahůdky v sortimentu rychlého občerstvení. Ale není nad to si ho připravit v klidu domova. Ingredience: 1 kg hladké mouky 1 lžička jedlé sody 4 lžičky oleje 2 lžičky soli 3,5 dkg droždí 1/2 l mléka 1 bílý jogurt rostlinný olej na …

Mousse au chocolat

Tento recept na jemný krémový dezert se výborně hodí na zakončení slavnostního menu pro hosty. Ingredience: 2 bílky špetka soli 2 lžíce cukru 100 g smetany na šlehání 100 g hořké čokolády na polevu Postup: Bílky se solí šleháme do pěny střední …


Sójová kaše

Pro zastánce zdravé výživy a sójových výrobků zde dnes máme sójovou kaši. Ingredience: 300 g uvařených sójových bobů 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje 30 g hladké sójové mouky 50 g cibule, mořská sůl 5 stroužků česneku pažitka Postup: Na oleje …

Nová biokuchařka Hanky Zemanové – druhé vydání

Původní Biokuchařka Hanky Zemanové vyšla poprvé v roce 2005 a hned rok na to získala titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Od té doby se stala bestsellerem mezi zdravými kuchařkami. Hanka při psaní Nové biokuchařky vycházela z toho, že informací o …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

Váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 19:16

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 14. února 2020 04:46

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 19:46