Nová kuchyně

Pečené brambory s rajčaty

Zdravé a rychlé jídlo přímo ideální pro letní večery. Ingredience: 8 větších brambor 4 rajčata 4 stroužky česneku 50 g parmazánu sůl pepř bazalka 2 lžíce olivového oleje Postup: Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvyříme doměkka. Vodu slijeme, …

Cukety plněné měkkýši

Právě probíhá období, kdy se zahrádek můžete sklízet cukety. Tak si pojďme představit jeden z receptů, jejichž základem je právě tato zelenina. Ingredience: 2 cukety 1 kg mušlí 1 červené oloupané rajče špetka kari 1 lžička plnotučné hořčice kapka …


Smažené baklažány

Baklažán, neboli lilek, je zeleninou, kterou si zamilujete hned napoprvé. Ingredience: 500 g baklažánů 1 lžíce mouky 4 lžíce oleje 500 g zelené papriky 3 stroužky česneku 500 g rajčat sůl pepř Postup: Baklažány nakrájíme na kolečka, poprášíme moukou a …

Pikantní pomazánka z avokáda

Proč si mazat na chleba tisíckrát vyzkoušené pomazánky? Pomazánka z avokáda vám jistě nabídne něco nového. Ingredience: 2 avokáda 1 citron 1 stroužek česneku kopr sůl pepř Postup: Dužinu avokáda vydlabeme lžičkou, rozmačkáme vidličkou a pokropíme …


Těstovinový salát s ovocem

Těstoviny a ovoce? Jak to může jít dohromady. Jak vás nyní přesvědčíme, tak spolu ladí ve výtečné harmonii chutí Ingredience: 40 g těstovin 1 hruška 1 jablko šťáva z 1 citronu 2 lžíce ananasové šťávy špetka koriandru a skořice 1 lžíce ořechů Postup: …

Thajská rýže s krevetami

Jód, který obsahují mořské „potvůrky“, je pro naše tělo velmi důležitou látkou. A nejen pro to, že příznivě ovlivňuje intelektové schopnosti. 1 porce jídla z dnešního receptu obsahuje 70% doporučené denní dávky jódu. Ingredience: 150 g rýže parabolied …


Papriky plněné mletým masem

Tomuto receptu se přezdívá také bílkoviny v zelené schránce. Ingredience: 6 velkých paprik 350 g libového mletého hovězího masa rýže, 1 plechovka sekaných rajčat 1/2 šálku nakrájené cibule 2 stroužky prolisovaného česneku 2 lžíce olivového oleje …

Bramborová směs se sýrem

Tip na studenou bramborovou rychlovku. Ingredience: 750 g brambor 200 g plísňového sýra 50 g cibule 125 g bílého jogurtu 1 lžíce hořčice mletý pepř sůl Postup: Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme vidličkou …


Obložené chleby s pikantní žampionovou omáčkou

Namažme si chléb něčím novým – vlastnoručně vyrobenou žampionovou omáčkou. Uvidíte, že vám hned bude jinak chutnat! Ingredience: 100 g čerstvých žampionů 2 lžíce oleje 200 g jemného taveného sýra 1-2 lžíce smetany sterilovaná zelenina 1 cibule 1 …

Chléb s medem a tvarohem

Tento recept se hodí jako báječně rychlá a energeticky bohatá snídaně. Ingredience: Na ovocný tvaroh: 1 červené jablko 1 hruška 1 lžička citronové šťávy 1 pomeranč 150 g nízkotučného tvarohu 10 g mletých lískových oříšků Na chléb s medem: 2 krajíce …


Bramborová kaše s mrkví a hráškem

Vylepšená bramborová kaše, která jen podpoří váš apetit k jídlu. Ingredience: 200 g oloupaných brambor 150 g sterilovaného hrášku s mrkví sůl, kmín 100 ml mléka 10 g másla Postup: Brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou a 8 minut vaříme. …

Kalifornská rolka z tresky

Podle názvu se jedná o americkou záležitost, ale výsledek velmi nebezpečně připomíná japonské sushi – nevěříte? Ingredience: 50 g rýže 1/2 lžičky soli 1 lžička hnědého cukru 1 lžíce rýžového octa 50 g čerstvé tresky 2 malé mrkve 1 list řasy Nori …


Salát z krabích tyčinek

Krabí tyčinky jsou oblíbeným základem pro pomazánky, když čekáte hosty. Tento salát z krabích tyčinek, který si dnes představíme, však dojem hostí z vašeho kulinářského umění ještě zvýrazní. A to nejen díky neobvyklému způsobou podávání. Ingredience: …

Flambované hovězí plátky

Flambované maso je velmi vděčná úprava. Nejen, že je se na co dívat, když vaříte, ale je i co vychutnávat, když je maso na talíři. Ingredience: 4 hovězí plátky ze zadního masa 1 cibule 1 lžíce zrnek černého pepře sůl 4 cl koňaku 3 lžíce rostlinného …


Mexický bramborový salát

Jakpak asi dělají bramborový salát v Mexiku? Odpověď se skrývá uvnitř tohoto receptu. Ingredience: 4 velké brambory nakrájené na plátky 2 velká rajčata nakrájená na plátky 1 zralé avokádo 1 zelená chilli paprička nasekaná 1 rozetřený stroužek česneku …

Kovbojské fazole na slanině

Tento recept na fazole není určen odpůrcům pikantního jídla, ale je spíše pro ty, kteří si rádi spálí jazýček. Ingredience: 400-500 g barevných fazolí 1 cibule 6 stroužků česneku 1 lžíce ostrého kečupu bobkový list sůl 120 g slaniny Postup: Přebrané …


Zmrzlina s limetkami a višněmi

Už jste si někdy udělali domácí zrmzlinu? Ingredience: 2 vejce 2 žloutky 3-4 lžíce medu 300 g kefíru 1/8 l šlehačky 1/2 kg višní 4 limetky 10 dkg cukru trocha citronové kůry Postup: Vejce, žloutky a 2 lžíce medu ušleháme do pěny a po lžících přidámě …

Těstoviny s cuketovou omáčkou

Recept na těstoviny s cuketovou omáčkou udělá dobře nejen vašemu zdraví, ale i chuťovým buňkám. Ingredience: 3 malé cukety 300 g pórku 3 stroužky česneku 350 g těstovin 1 lžička soli 1 lžíce panenského olivového oleje 100 ml zeleninového bujonu 1 …


Brambory s růžičkovou kapustou a vepřovým masem

Výborný pokrm plný vitamínů. Vhodný pro chladné dny! Ingredience: 500 g růžičkové kapusty 300 g vepřového masa na řízky 3 lžíce slunečnicového oleje 500 g vařených brambor 100 ml smetany petrželka čerstvě umletý pepř sůl Postup: Růžičkovou kapustu …

Krevetový zeleninový salát

Saláty s mořskými plody jsou nejen plné vitamínů, ale dýchají na nás i trochou té exotiky… Ingredience: 200 g zmrazených krevet (plotovar, který již není potřeba dále upravovat) 2 mrkve 2 šálky zelených fazolek 1/4 celeru sůl pepř paprika chilli 3 …


Dijonské vepřové řízky

Jednoduché, nízkokalorické a přitom velmi chutné jídlo Ingredience: 4 vepřové řízky 1 stroužek česneku 1 lžíce dijonské hořčice 1,5 lžičky nasekaného čerstvého kopru nebo 0,5 lžičky sušeného 2 lžíce rozpuštěného másla snítky kopru na ozdobu sůl černý …

Kuře v nudlích

Zajímavý recept na přípravu kuřete se širokými nudlemi. Kromě výsledné chuti jistě oceníte i poněkud netradiční výrobní postup. Ingredience: 1 malé kuře 2 cibule 1/4 celeru 1/4 petržele 1/2 mrkve 1 lžička celého pepře 2 bobkové listy sůl 400 g …


Plněná jehněčí kýta

Jehněčí maso patří mezi základní suroviny řecké kuchyně. Recept, který si dnes představíme se v originále jmenuje Buti arnisio jemisto – to zní trochu záhadně a hodně lákavě. Ingredience: 1 jehněčí kýta 4 plátky šunky 100 g bílého ovčího sýra 1 …

Kuře s rajčatovou omáčkou

Po delší době se opět podíváme do bulharské kuchyně. Kuře, jitrnice a rajčatová omáčka jde k sobě velmi dobře, jak se ostatně můžete hned přesvědčit. Ingredience: 1 kuře okolo 800 g 100 ml oleje 100 g jitrnice 50 g cibule 400 g rajčat 10 g cukru 3-4 …


Salát s růžičkovou kapustou a mandarinkami

Rychlý, snadný, plný vitamínu – přesně takový je tento salát! Ingredience: 400 g růžičkové kapusty 1 lžíce mandlí 1 lžíce oleje 50 ml zeleninového vývaru sůl bílý pepř nastrouhaný muškátový oříšek 1/4 salátu 2 mandarinky 2 citrony 100 g netučného …

Těstoviny v ostré omáčce – Penne all“arrabbiata

Pikantní může být nejen jídlo například mexické kuchyně, ale i třeba jídlo připravené z něčeho tak neškodného jako jsou těstoviny. Ingredience: 400 g těstovin penne 6 oloupaných středně velkých rajčat 1 cibule 200 g prorostlé slaniny 2 stroužky …


Losos s fenyklem

Nestává se příliš často, aby se na našem stole objevil čerstvý fenykl. Dalo by se i trcohu s nadsázkou říct, že to je luxus, když se tak stane. A proč si jej tedy nedat i s luxusní rybou, jakou jistě losos je? Ingredience: 1 menší fenykl 30 g másla 2 …

Špagetová hnízda

Špagetová hnízda se na talíři vyjímají úplně jinak, než běžná „špagetová motanice“. Vyzkoušejte je a uvidíte, jak se vám bude tato vizuální úprava líbit. Ingredience: 400 g špaget 350 g mraženého špenátu 200 ml smetany 150 g sýra ricotta 3 stroužky …


Penne s brokolicí

Těstoviny s brokolicí si asi většinou příliš nedopřáváme. A to je škoda, protože to chutná opravdu báječně a díky své neobvyklosti to dodává pokrmu i punc zajímavosti. Ingredience: 400 g penne 500 g brokolice 200 g libového uzeného masa 3 vejce 2 dl …

Fazolová polévka s debrecínským párkem

Vydatná domácí polévka, která v chladných zimních dnech pěkně zahřeje nejen vaše bříško. Ingredience: 100 g slaniny 1 cibule 1 lžíce oleje 1 velká konzerva bílých fazolí 1 balení mražené polévkové zeleniny 200 g rajčatového pyré 300 ml zeleninového …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

Váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 08:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 20. srpna 2020 09:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 09:16