Mlsná kočka - Články

Omáčka gribiche

Článek najdete na mé nové adrese: www.mlsnakockablog.cz

Meruňkovo-levandulový sorbet

Článek najdete na mé nové adrese: www.mlsnakockablog.cz


Limonáda pro horké dny

Článek najdete na mé nové adrese: www.mlsnakockablog.cz

Borůvková zavařenina s mátou

Článek najdete na mé nové adrese: www.mlsnakockablog.cz


Třešňová zavařenina s levandulí

Článek najdete na mé nové adrese: www.mlsnakockablog.cz

Letní dortík

Přestože moc nepeču, tak jsem upekla dort. Byl hodně malinký, zdobený letním ovocem. A protože nevím, které mám ráda nejvíce, tak jsem použila, co se dalo :-) A proč dort? Protože je co slavit. Mlsná kočka se totiž oficiálně stěhuje do své nové...


Grilovaná vepřová žebírka

Jedna dovolená je za mnou. Moje oblíbené místo v Jižních Čechách tentokrát připomínalo pobyt u moře. Předposlední červnový týden byl prostě v Čechách velmi horký. Opalování bylo pouze pro odvážné, takže bylo lépe trávit denní čas na výletech, v...

Míchaná vejce s lanýžem

Základem dne je snídaně, která by našemu tělu měla dodat energii. To je v případě vajec, ať už se šunkou, na slanině nebo jen tak míchaných pravda. A když máte navíc po ruce lanýž, může se z obyčejné snídaně stát celkem luxusní okamžik. Navíc, teď...


Můj dobrý ročník - díl 2. Bonnieux

Po delší odmlce bych ráda pokračovala po stopách Maxe Skinnera. Cestou z Gordes do Chateau la Canorque musíte projet městečkem Bonnieux. Od kostela je pěkný výhled na okolní kopce i nedaleká městečka Gordes a Roussillon. Městečko Bonnieux je...

Plněná zelenina na provensálský způsob

V obchodech můžeme čas od času narazit na krásné, kulaté cuketky. Už jednou jsem je připravovala jako teplý předkrm. Společně s bílou cibulí a většími masitými rajčaty pak můžeme...


Hráškový krém s mátovými nočky z čerstvého sýra

Zanedlouho se na zahrádkách a na polích objeví první lusky zeleného hrášku. Máte-li rádi polévky, vyzkoušejte - třeba k víkendovému obědu tento hráškový krém. A rozhodně nevynechejte ani mátové nočky - máta a hrášek si odjakživa chuťově velmi...

Hovězí burgry s medvědím česnekem, sýrem Feta a dipem z pečených paprik

Tento rok jsem měla opět to štěstí, že jsem byla obdarována dost velkým množstvím medvědího česneku. Velkou část z této dávky vždy využiji na pesto . V lednici...


Slaný koláč s chřestem a lososem

Za chvilku, v to tajně doufám, se objeví na trzích nebo v obchodech čerstvý chřest. Báječná a zdravá zelenina, kterou bychom si v její krátké sezóně měli užít co nejvíce. Vyzkoušejte tedy slaný koláč s bílým i zeleným chřestem a kusem čerstvého...

Mladé telecí maso špikované mrkví a česnekem

Doufejme, že snad už zanedlouho přijde jaro. Díky prvním hřejivým paprskům slunce, radostnějšímu zpěvu ptáků a kvetoucí přírodě nám přinese potěchu pro naše oči a zimou unavenou duši. K jaru také neodmyslitelně patří pečínka z mladého masa...


Salát z čekanky s jablky, krutony a křepelčím vejcem

Zima se stále nechce vzdát a tak jsem pro doplnění tolik potřebných vitamínů a energie připravila další salát, jehož základem je zelenina, kterou řadím mezi své oblíbené. Bohužel ne zase tak časo ji vídáme v obchodech. Salát patří mezi ty...

Domácí lasagne s boloňským ragú

V poslední době se toto jídlo stalo mediálním hitem, protože v hotových výrobcích od některých firem bylo nalezeno kromě hovězího masa také maso koňské. Nejde o to, že by koňské maso bylo lidskému zdraví škodlivé. Naopak, zejména ve Francii nebo v...


Zimní salát z fenyklu, avokáda a pomeranče

Fenykl je vedle červené řepy další zimní stálicí v mé kuchyni. Skvěle chutná pečený a syrový lze použít do salátu. Velmi často je kombinován s citrusy jednak díky chuťovému souznění a jednak proto, že v zimě není mnoho dalšího čerstvého ovoce k...

Čokoládové košíčky s pomerančovým krémem

Sladké recepty nepřipravuji zrovna často, ale dobrou čokoládu si občas dám moc ráda. V tomto receptu jsem ji navíc spojila s chutí a vůní pomeranče, protože tak mi asi čokoláda chutná nejvíc. Aktuálně mohou takové košíčky také být společně s malou...


Můj dobrý ročník - díl 1. Gordes

Je na čase se trochu ohřát vzpomínkami a slunečními paprsky z fotografií z loňské dovolené. Mohla bych ji směle nazvat "Můj dobrý ročník". Při návštěvě Francie jsme se totiž vydali po stopách mého oblíbeného filmu Dobrý ročník …

Zajíc načerno s kaštanovým knedlíkem

Mrazivé počasí je doba, kdy se člověk těší domů. Pak jsou tu oprášené babiččiny recepty - to je přesně to, co nás zahřeje v žaludku i na duši. Připravte si tedy na posilněnou staročeskou klasiku - zajíce načerno. * 4 zaječí stehna * 10 g...


Celerový krém s opečeným jablkem a nočky z modrého sýra

Zimní, zdravá a velmi chutná. Všechny suroviny na přípravu této polévky máme většinou po ruce. Na čtyři porce takové zimní vzpruhy stačí mít ve spíži: * 2 celerové bulvy * 3 menší brambory * 1 cibuli * 1,5 litru zeleninového vývaru * 200 ml...

Kančí plec pečená s jablky a hruškami

Vydatná zimní jídla bývají převážně masová, ale ani tak nemusí naše trávení tolik zatěžovat. Maso z mladého divočáka nebo obecně z divočiny je velmi zdravé, téměř bez tuku. V kombinaci s menším množstvím vhodné přílohy se u tohoto báječného pokrmu...


Salát z jáhel a jablek

Po svátečních dnech je tady trocha odlehčení v podobě zdravého jáhlového salátu. Díky skořici a oříškům nám ještě trochu připomene právě uplynulé Vánoce, ale nemusíme mít vůbec špatné svědomí. Tento salát patří do kategorie zdravého stravování...

Toust s rozpečeným kozím sýrem a medem

Je tu jeden tip na sváteční pohoštění. Ze zcela obyčejného toustu se sýrem máme za pár minut neodolatelnou a navíc půvabnou lahůdku. Opečte nasucho nebo na několika kapkách olivového oleje plátky bílé bagety. Na jeden z nich položte silnější...


Nepečené šípkové cukroví na stromeček

Mám tu jeden starý recept, který jsem teprve nedávno oprášila. Malé, oranžové jedlé ozdoby, které mohou viset na vánočním stromečku společně s ostatními ozdobami. Na naplnění asi 30 malých formiček si připravíme: * 90 g moučkového cukru * 45 g...

Pečená jablka plněná jáhlami

A znovu jsou tu jablka. Tentokrát větší, protože je budeme plnit. Budou tak skvělou pečenou přílohou k masu. Maso můžete zvolit jakékoliv, ale můj názor je, že tato příloha a vůbec pečené ovoce jako takové se hodí spíše k tmavému drůbežímu masu...


Jablka v županu

Uplynulý víkend jsem se rozhodla připravit několik receptů z jablíček, která se mi doma za poslední dny nashromáždila společně s krabicí vlašských ořechů. Jablíčka byla různě velká a barevná, takže přímo sváděla k přípravě více, než jednoho...

Pečená daňčí plec s houbovým ragú a domácími nudlemi

Je tady podzim a dokonce se nás už pokouší překvapit i paní zima. Doufám, že jen dočasně. Krásný podzim hýřil barvami, ještě v polovině týdne byly lesy plné hub a lovecká sezóna je v plném proudu. Zkuste si proto sami připravit nějaké tradiční...


Dezert z pečené dýně

Je tady podzim, který hraje všemi barvami, také díky nádherným dýním. Zkuste si připravit jednoduchou sladkou tečku v podobě lehkého poháru z dýně Hokaido, který bude třeba právě po zvěřinové pečínce to pravé. Suroviny: * 1 menší dýně Hokaido...

Pečené kachní stehýnko s tymiánem, fazolkami a bramborem

Pro čtenáře by mohl tento recept být návodem na výborný oběd nebo večeři. Pro mne je to navíc chutná a voňavá vzpomínka na mou letošní dovolenou. V městečku Apt, kde jsme při svém putování po Provence strávili noc v hotelu, jsme si také zašli na...


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Mlsná kočka - Články

Informace o zdroji

Domovská stránka
http://mlsnakocka.blog.cz/

RSS export
http://mlsnakocka.blog.cz/rss-kanal/prehled-clanku

Systémové informace

ID: 66

Jmenné ID: mlsnakocka

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 01:46

Návratový kód: HTTP 301

RSS export naposledy zpracován: 13. června 2020 09:31

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 16:08