MENU domů

Houbofleky

Sušenky a mraženky Letos jsem sice zaznamenala několikero chlubivých fotek houbových úlovků svých přátel na sociálních sítích, ale já dopadla přibližně takto :) … Na žně už to asi příliš nevypadá, ale člověk si musí umět poradit. Pokud máte chuť …

Soutěž Na Grilu

V sobotu 1. července budu po celý den moderovat a také vařit na podiu se svým kolegou a kamarádem Jirkou Hilgartem na akci Praha Na Grilu, která se koná na Střeleckém ostrově. A v souvislosti s tím sem dostala možnost mezi vás rozdat následující: 5x …


Ricottové knedlíčky

Už jsem se s tím nešvarem svěřovala na blogu víckrát – to sladké zkrátka raději obvykle přenechávám jiným. Nicméně existují dezerty, ze kterých není třeba mít strach, co se (ne)obtížnosti přípravy týče a vlastně i konzumace, protože nejsou nijak …

Fish & Chips

Brambory omyjte, nakrájejte na centimetrové plátky a z nich centimetrové hranolky. Propláchněte v cedníku a osušte utěrkou. Nastavte fritovací hrnec na 140 °C. Předsmažte hranolky po dobu 8 minut – neměly by nijak změnit barvu. Okapejte od oleje a …


Chřestový krém

Odřízněte nebo odlomte posledních 5 centimetrů dřevnatých konců chřestu. Vlijte vývar do hrnce, přidejte tyto odřezky, přiveďte k varu a vařte 15 – 20 minut, aby se prosytil chřestovou chutí. Slijte a vyvařený chřest vyhoďte. Naopak špičky (poupátka) …

Vepřová žebra podruhé

U žebírek platí základní pravidlo, které v jiných životních situacích asi nepoužijete: nejdřív jde o měkkost a až pak o krásu :) Už jsme spolu jeden luxusní recept absolvovali, mám ho i v kuchařce, nicméně to neznamená, že k úspěšnému cíli vede jedna …


Domácí BBQ omáčka

Ve velkém rendlíku nebo hrnci s tlustým nepřilnavým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte rozdrcený česnek a záhy také uzenou papriku. Vmíchejte a ihned přidejte kečup nebo passatu, aby obsah nehořkl. Dále pak přidejte všechny ostatní ingredience. Na …

Dokonale pečená drůbež

Je mi to jasné, určitě máte zafixovaný postup, který vás dovede do stadia „celkem spokojeni s výsledkem“. Ale co kdybyste to tentokrát zkusili s větší péčí za cenu naprosto dokonalého výsledku? Jde prakticky o pár pravidel. Text vypadá dlouhý, ale …


Hovězí po burgundsku

VideoreceptV základu jsem postupovala podle Julie Child a jejího receptu v knize Moje francouzská kuchyně. Ale protože jsem vařila ve své kuchyni, přeci jen jsem si vymyslela nějaký ten trik navíc, který by měl celou věc ulehčit. Výsledný efekt však …

Pečené vepřové koleno

K tomuto receptu pro vás mám spoustu dalších poznatků, které se na této stránce objeví během dneška (pondělí 20.2.), ale pokud budete nedočkaví, rozhodně Vám helfne už silvestrovský článek Přelomové koleno. K.


Flammkuchen

Je to jednoduché. Dá se to celé udělat domácí (v Prostřenu by měli radost!). Je to levné (to máme radost všichni). A rychlé jako šinkanzen. Tolik dobrých zpráv jste při pondělku asi ani nečekali, že? Takže pokud máte doma hladkou mouku, trochu vody a …

Buchtičky se šodó

Jeden recept na dukátové buchtičky jsem před časem na blogu sice už nabídla, ale tenhle se liší. Nejen použitím pouze hladké mouky, ale také přelivem. Pořádné šodó, tedy vinná pěna, vypadá trochu náročně, ale musím říci, že je jednodušší než třeba …


Moravský vrabec

Pro vzorovou verzi jsem zavítala do koliby na dálnici D10 na sedmnáctém kilometru od Prahy. Je takovým zjevením uprostřed čtyř proudů rychle jedoucích aut. Motorest 4 kameny sází na tradiční české i slovenské speciality. A pokud sázíte vy na to, že si …

Květákové placičky

Před Silvestrem bylo na blogu tématem číslo jedna vepřové koleno. V lednu sice vepřové hraje prim, ale zase všeho moc škodí. Proto jsem se nechala v restauraci Mincovna inspirovat bezmasým jídlem, které v akutních případech můžete ozvláštnit kvalitní …


Přelomové koleno

Úterý 27.12.2016 Na přelomu roku můžete podle tradic naložit štěstí do svého pekáče a pěkně si ho upéct. Zapomeňte na drůbež a na ryby – to by štěstěna mohla odlétnout či uplavat! Ať už máte v úmyslu svým žaludkům před silvestrovskou vřavou dát základ …

Domácí chipsy

Aby vzniklo následující video, zažila jsem během Vánoc pár nemilých chvil. Poprvé jsem byla totiž natáčet vzor z restaurace v pátek 23.12. a když jsem měla hotovo a zamířila domů, koukám a nemám foťák. Moje zrcadlovka zůstala zapomenuta v hospodě U …


Nakládaný hermelín

Nakládání jsme se tady na blogu nikdy příliš nevěnovali a zjišťuju, že je to chyba. Vééélká chyba. Inspirovala mě Daniela Turecká, manželka Davida Tureckého, fotografa, který fotil všechny mé portrétové fotografie do kuchařky Menu podle Koko, včetně …

Minutkový guláš

První, co vás asi napadne, je, že tak jemné a delikátní (a taky drahé) maso se do guláše přece nehodí. A částečně budete mít vlastně i pravdu. Jenže někdy máte chuť na guláš, ale málo času. V následujícím receptu budeme postupovat jako např. …


1. Týdeníček

Minulý týden jsme společně s @martin_skoda, @pg_foodies, @menudomu_by_koko, @naskokvkuchyni a @barussat vařili v MAKRO Akademii samé dobroty, které pak oni sami podávali v kavárnách a restauracích na Den soukromého podnikání. Děkujeme všem, a vy se …

Masakr vývarovou pilou

Po devíti měsících pro mě částečně končí životní kapitola, na kterou nikdy nezapomenu. Otevřela mi oči, dala mi zkušenosti, postavila mě zpátky na zem, připravila mě o spoustu nervů, způsobila mnoho bezesných nocí, ukázala, kde toho dokážu hodně, ale …


KuBros

Dovolila jsem zajít zase o kousek dál, a tak jsem po netekutých polévkách zaútočila asi ještě drsnějším kalibrem: kuře, broskev, sýr. Klasická prasárna devadesátých let, která se občas ještě vyskytne i na jídelníčku restauracích uvízlých v čase. A …

Až příliš velké sousto

Celý zbytek zimy a jaro k tomu jsem snila o tom, že jednou nebudu muset stavět stan, všechno balit do auta, pak zas uklízet. Tiše jsem záviděla food-truckistům, kteří přijeli na místo, zaparkovali, zásoby měli už pěkně u sebe a popíjeli před otevřením …


Polévka, která neteče.

Polévky, ve kterých stojí lžíce, jsou poměrně známou záležitostí. Ale takové, kde by stála i vidlička, jsem servírovala až na Street Food Festivalu u Crossu v pražských Holešovicích. Na výsledek se můžete mrknout ve videu. Každopádně největší úspěch …

Jak začít podnikat

Přátelé, já bych Vám to neradila. Ať to z počátku vypadá sebevíc dobrodružně, samostatně a pozitivně, vnitřní klid si dokáží ti nejlepší uchovat přibližně pár týdnů. Pak se ale jednoho dne probudíte s koulí na noze, kterou za sebou táhnete nejen v …


Momoichi

Až přílš se o jejich otevření v poslední době mluví na to, abych se na to nemusela zajít taky podívat. Kávočajovna, kde se vaří – Coffetearia Momoichi (モモイチ喫茶店). Podnik se nachází pár kroků od burgrárny Dish v Římské ulici v Praze. Čte se to momoiči a …

Letní Le Terroir

Myslím, že je na čase zas začít chodit do restaurací :) Dnešní rychloochutnávka se týká pražské Le Terroir. Její jméno bylo velmi dlouho spojeno s šéfkuchařem Honzou Punčochářem. I já jsem restauraci za jeho působení jedenkrát navštívila, což si …


Vývar není vejvar

V prvním dílu pořadu KOKO Food jste viděli, co všechno je nutné si připravit a jaké úřady oběhat, abyste mohli vyrobit produkt a následně ho prodávat na trzích. Stojí to čas i peníze, ale tak to zkrátka bývá, když se rozhodnete zhmotnit myšlenku v …

Koko Food začíná

Každý, komu se v životě povedl rovnou první projekt až nad očekávání, se mnou asi bude za jedno, když řeknu, že začít od nuly pak s něčím úplně jiným, není vůbec jednoduché. Standard požadovaného úspěchu říká, že to nové by mělo jít stejně hladce, mít …


Liškovka

V pátek jsem byla nakupovat a znenadání potkala v akci balení 250 g lišek na pokraji doby spotřeby (V Tescu je mívají za 99 Kč, tyhle byly za 49, jinak je seženete i v Makru, v sezóně v Praze v Houbovém obchůdku Samyko, na trzích… a já doufám, že si …

Návrat mezi živé…

Pár takových výkřiků v nadpisu článku jsem během jara napsala, ale teď už fakt :) Blogování mi sice pekelně chybělo, ale až teď tomu zas dokážu dát celou kokoduši. Psát unylé návody nemělo význam. Ráda dělám věci pořádně. Gastrobyznys je dneska tvrdá …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ MENU domů

Informace o zdroji

by Koko

Domovská stránka
http://www.menudomu.cz

RSS export
http://www.menudomu.cz/feed/

Systémové informace

ID: 131

Jmenné ID: menudomu

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 19:31

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 18. září 2017 13:31

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 20:01