Meg v kuchyni

Čalamáda ze zelí

Vím, že zavařovací sezóna už je tak nějak u konce, ale pro tuhle čalamádu se dá udělit výjimka. Děláme ji už dlouhá léta a recept na ni tu byl na blogu už od roku 2010. Tak jsem se rozhodla, že je potřeba ho trochu aktualizovat a zařídit lepší […] The …

Rychlé podzimní cupcaky s čokoládovo-tvarohovým krémem

Poslední dobou peču strašně nárazově, ale pořád mě to obrovsky baví. Naposledy jsem se pustila do soutěže s Kitosem, což je e-shop, který nabízí stylové kuchyňské potřeby a domácí doplňky. Poštou mi přišel balíček, ve kterém byly pomůcky k pečení. …


Pikantní houbovo-paprikový guláš

Pořád vám ještě všechny ty houby nelezou ušima? Já jsem musela konečně doma vyzkoušet jídlo, které dělá z hub můj děda každičký rok. Houbový guláš. A tedy spíše houbovo-paprikový, verze s paprikami mi totiž odmala vždycky chutnala víc. Je bezvadný …

Pěnový dort z mléčné čokolády s ovocným želé

Když jsem měla minule jet za mou ségrou kvůli úpravě vlasů, říkala jsem si, že by to chtělo nějaký úplateček. Třeba nějaký malý dortík, protože jsem už dlouho nedělala nic nového. A protože jsem doma měla novinku v podobě barvy ve spreji se sametovým …


Podzimní omeleta s krémovými houbami

Pokud patříte k milovníkům hub, vaše srdce musí v poslední době nesmírně jásat. Však i můj Instagram a Facebook je plný ohromných košů hub všech možných druhů. Já sama jsem ostuda, ještě jsem letos na houbách nebyla, ale už jsem několikrát houby …

Pórkový krém s javorovou slaninou za tepla i za studena

Léto už se asi definitivně převaluje v podzim a pro toto období mám v zásobě skvělou polévku. V letních parnech se člověku chce jíst nejlépe lehká a studená jídla. Protože miluju polévky všeho druhu, tak takové gazpacho je moje jasná volba, ale to …


Návštěva Zmrzliny Zaječice

Kavárna, nebo cukrárna, prostě místo s úžasnými sladkými dezerty a domácí točenou zmrzlinou, to jsem slýchala o Zmrzlině Zaječice už skoro celý rok. Jenže jsme byli pořád v nějakém shonu a neměli jsme čas se tam vydat. Letos v létě, když jsem se …

Pórkový krém s javorovou slaninou za tepla i za studena

Léto už se asi definitivně převaluje v podzim a pro toto období mám v zásobě skvělou polévku. V letních parnech se člověku chce jíst nejlépe lehká a studená jídla. Protože miluju polévky všeho druhu, tak takové gazpacho je moje jasná volba, ale to …


Jemná dýňová hořčice

Za chvíli už tu zase bude ta sezóna plná dýní a upršeného počasí… No to počasí začalo vlastně už dnes. A tak se hodí recept z dýně, který je trochu neobvyklý, zato chutný! Dýně samozřejmě pořád můžete péct a měnit v polévku, pokud ale chcete sem tam …

Sladkokyselá tykvová čalamáda

Nedávno jsem dostala dvě krásné dýně/tykve a tak jsem hned přemýšlela, jak je co nejlépe zpracovat. Také jsem zvažovala, jestli jim říkat dýně, protože s těmi mám zažité trochu jiné druhy a tvary. A tak jsou pro mě tykvemi – v angličtině se jim totiž …


Jahodové nealko mojito

Sezóna jahod pomalu nastupuje a já mám tak vhodnou příležitost uveřejnit recept, který jsem nafotila už před nějakou dobou. Na dobré jahody jsem narazila ještě když jsem byla těhotná a malý Alex teprve čekal na svůj příchod na svět. Jak už jste ale …

Zelňačka s klobásou

Ještě než propuknou ty správně jarno-letní dny, k večeru bývá chladno. A to je chvíle, kdy já mám největší chuť na talíř (nebo dva) nějaké dobré, horké polévky. I když mám pořád tendence zkoušet nové a nové recepty, nemůžu zapomínat ani na ty klasické …


Velikonoční mrkvové sušenky

Pokud si každý rok lámete hlavu, co chystat pro koledníky a jako mě vás zase napadají malovaná vajíčka a perníčky, nezoufejte. Mám tu tip na mrkvové sušenky, které můžete ozdobit podobně jako perníčky, ale přesto jednoduše a rychle. Sušenky jsou lehce …

Domácí rohlíky

Domácí pečení mě fascinuje čím dál víc. Několik měsíců už si v lednici pěkně chovám žitný a pšeničný kvásek, ale nevyhýbám se ani pečení s použitím klasického droždí. Přidala jsem se na Facebooku do skvělé skupiny PečemPecen.cz, kde se dá nasbírat …


Chlebíčková pomazánka “Sloní žrádlo”

Někdy máte prostě chuť na takové ty retro recepty. A já jsem si vzpomněla, když se mi dostal do rukou Gothaj original Selection od Schneideru, že jsme kdysi dělávali pomazánku “Sloní žrádlo”. A že jsem ji neměla už spoooustu let. Tak jsem se do ní …

Jednoduchý kokosový tapiokový pudink s ovocem

Kokosový tapiokový pudink je velmi rychlý a snadný recept na dezert nebo sladkou snídani. Tapiokové perly se dají uvařit s jakýmkoliv mlékem, nejen kokosovým, ale i klasicky kravským, nebo naopak třeba mandlovým. Zkrátka dle chuti i možností každého. …


Pečená šunka s brusinkovo-tymiánovým přelivem a glazovanou zeleninou

Naskytla se mi příležitost vyzkoušet si další produkty z řady Selection od společnosti Schneider. Jako první jsme doma vyzkoušeli velký kus pečené šunky. Protože se blížila neděle a s ní návštěva a pro nás tak trochu slavnostní oběd, rozhodla jsem se …

Jarní salát z hráškových výhonků

Dneska nepřináším až takový objevný recept, jako spíš tip na předkrm nebo lehký salát. A hlavně na pěstování domácích výhonků na okně. Protože nevím jak vy, ale jakmile se oteplilo, mě hned zasvrběly prsty a nejradši bych se pustila do nějakého …


Kuřecí rarášci

Zase jsem jednou zalistovala v rodinné kuchařce a vybrala jsem jídlo, které jsme jako děti milovaly. Co si vlastně budu nalhávat, když jsem minule přijela k našim a řekli mi, že mají na oběd rarášky, jestli si dám taky, zajásala jsem a nadšeně …

Pistáciové macarons

… tedy abych byla úplně přesná, vlastně macarons s pistáciovou náplní. Protože skořápky jsou u těchto mini macarons zase jen z mandlí, i když drcenými pistáciemi můžete část mandlí nahradit a recept by měl fungovat úplně stejně. Tentokrát jsem se …


BBQ žebírka s pestrobarevným zelným salátem

Máte vepřová žebírka zapsaná jako klasické hospodské jídlo k pivu? Nebo je máte spíše spojená s letním grilováním? A děláváte je doma, nebo si myslíte, že je jejich příprava příliš pracná? Udělat doma báječná vepřová žebírka není vůbec těžké a řekla …

Krém z pečeného celeru, brambor a česneku

Dlouhotrvající zima mě zase vtáhla do skoro neustálých myšlenek na misky s horkými a hustými polévkami. Tak jsem neodolala a nachystala takový zimní krém – krémovou polévku z pečeného celeru, brambor a česneku. Poměr surovin uvádím přibližný, tak, jak …


Koblihy podle Justina Gellatlyho (St. John Bakery)

Po těhle koblihách jsem pokukovala už děsně dlouho. Vídávala jsem je na Instagramu, pak jsem je viděla u Kuby a Blanky a pak naposledy v letošním únorovém čísle časopisu Apetit, pro který je Blanka připravovala. Recept jsem už taky měla nalezený …

Španělský ptáček

Patříte k lidem, kteří mají španělské ptáčky v lásce nebo je to s vámi naopak? Já jsem dnes v práci zjistila, že lidí, kteří je nemusejí, je překvapivě hodně. Já sama jsem tedy odjakživa patřila k jejich zastáncům, a naštěstí tak i můj manžel, kterému …


Domácí ochranný balzám na ruce s včelím voskem a levandulí

Odjakživa jsem trpěla na citlivou a suchou kůži, a některé z těch problémů stále trvají dodnes. Jako malá jsem dost často mívala vyrážky ze všeho možného – krému, sprchového gelu, aviváže a občas bylo dost obtížné identifikovat co mi vadí. Tenhle …

Krém z pečeného celeru, brambor a česneku

Dlouhotrvající zima mě zase vtáhla do skoro neustálých myšlenek na misky s horkými a hustými polévkami. Tak jsem neodolala a nachystala takový zimní krém – krémovou polévku z pečeného celeru, brambor a česneku. Poměr surovin uvádím přibližný, tak, jak …


Švédský mandlový dort | Dort krále Oscara

Kdykoliv jsem se ocitla na nákupech v Ikee, jsem samozřejmě nějak nemohla odolat obědu nebo večeři nebo obecně občerstvení v jejich restauraci. Obvykle jsem také hlavně neodolala mandlovému dortu, který jsem si dala vlastně skoro pokaždé. V Ikee jsem …

Kávovar Tassimo Caddy v naší kuchyni

Když mi loni přišel na testování nový kapslový kávovar Tassimo Caddy (Bosch) v bílé barvě, ihned se mi zalíbil designem. Působí totiž velmi kompaktním dojmem, v bílém provedení se hodí vlastně skoro všude a jeho hlavní předností jsou na první pohled …


Sváteční “svíčková” – hovězí pečeně na smetaně a zelenině – s karlovarským knedlíkem

K Vánocům jsem dostala od Ježíška velký litinový hrnec, který už jsem si nějakou dobu přála. A tak konečně nastal čas splnit slib, který jsem dala manželovi již před dobou – že mu totiž uvařím svíčkovou. Ano, slyšíte dobře, vzal si mě ještě před tím, …

Florentýnky (marokánky)

Toto vánoční cukroví by asi většina lidí nazvala jako “marokánky”. Nicméně tradičně vychází spíše ze sušenek, zvaných Biscotti Fiorentini, pocházejících z italské Florencie, proto florentýnky. Ty vždy obsahovaly oříšky (hlavně lískové a mandle) a …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Meg v kuchyni

Informace o zdroji

oblíbené recepty a kulinářské zážitky

Domovská stránka
http://megvkuchyni.cz

RSS export
http://megvkuchyni.cz/feed/

Systémové informace

ID: 135

Jmenné ID: megvkuchyni

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: 1. listopadu 2017 00:31

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 31. října 2017 22:16

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 09:16