Magdalenka.cz

Jablečné bábovičky

Vláčné těsto, vonící po skořici a jablíčkách. Recept jsem objevila na zadní straně obalu od krásné litinové formy na malé bábovičky. Vyzkoušela jsem ho a nadchl mě pro svou jednoduchost a výbornou chuť. S kořením a druhem mouk se nebojte …

Panna Cotta

Jednoduchý, na suroviny nenáročný přirozeně bezlepkový a přesto efektní dezert, jak jinak, než z Itálie. Servíruje se buď vyklopený z mističky v podobě třesoucí se bábovičky, ale já preferuji tradiční podobu v pohárku. Není totiž tak ošemetná a …


Ovocný koláč se žmolenkou

Tenhle koláč je rychlý, jednoduchý a neuvěřitelně dobrý. Recept mám od kamarádky Zuzky, která ho začla péct, když za mě vedla kulinární seminář pro americké studenty. Byly z něj na větvi (i pro to, že mnozí netuší, že žmolenka se nemusí kupovat, ale …

Křupavé ovesné cookies

Tyhle placičky jsem ráda pekla v kavárně jako železnou zásobu, která vydrží a nepotřebuje chlazenou vitrínu. Pak jsem recept využila ještě na dárkové sklenice, kam se sypké ingredience hezky navrství, zavíčkují, opatří vařečkou a mašlí a přiloží se …


Citronová omáčka na těstoviny

Kombinace smetany a voňavé citronové kůry je nečekaně dobrá. Recept je nenáročný na suroviny i přípravu, ale jídlo vás odmění svou bohatostí chutí.

Šoulet s kachním masem

Můj Tomáš nemá rád kroupy. A přesto šoulet miluje. Poprvé jsme ho asi ochutnali v Mikulově, v židovské restauraci. Je jednoduchý, vlastně i levný, zvlášť když využijete obranou kachnu z nedělního oběda a moc moc dobrý. Udělat ho můžete i bez masa, ale …


Ratatouille

Tohle jídlo jsem poznala vlastně až díky krásnému animovanému filmu stejného jména. Nadšený krysák tam kouzlí v prostředí staré francouzské kuchyně, všude se leskne měděné nádobí a pointou filmu je právě tohle jednoduché venkovské zeleninové jídlo. …

Tarte tatin aneb obrácený koláček

Geniální ve své jednoduchosti… to je tradiční francouzský obrácený koláč. Jeho hlavní tajemství skví v základních dobrých surovinách. Mám radši malé jednoporcové, protože jsou rychleji upečené a nemusíte se trápit s krájením. Pečou se rychle, takže je …


Plněné brambory

Další z mých oblíbených dětských receptů, ze stejné kuchařky jako skořicové sušenky a chleboví medvědi. Jednoduché jídlo, se kterým si s dětmi můžete vyhrát a zabavit tak ratolesti i při přípravě večeře. Fantasii se meze nekladou, proto se nebojte …

Těstoviny s cuketou a osmaženou bazalkou

To jsem jednou takhle v neděli před polednem zjistila, že nemáme nic vymyšleného k obědu a doma nic moc není. V těstovinové kuchařce jsem ale objevila tenhle geniální recept na jednoduché jídlo, které je úžasně chutné a přitom za pár minut hotové. Ke …


Kulajda se zastřeným vejcem

Polévka, kterou můžu jíst snad ve dne v noci. Naučila mě ji moje maminka a já ji s radostí vařím. Udělám ji vždycky větší hrnec, aby zbylo i na druhý den. Odleželá chutná ještě lépe! Zastřené vajíčko jsem se pak naučila v práci, při přípravě snídaní. …

Valašský frgál

Tyhle krásné koláče jsme často s maminkou pekly, když kluci v sobotu celý den dělali dříví na zimu. Po vydatné polévce (zelňačka, bramboračka a podobně) vždycky následovaly buchty, vdolky a nebo menší koláče, od kterých jsme postupně přešly k velkým …


Viktoriánský mléčný chléb

Poslední dobou nejen v Praze propukla doslova epidemie pečení vlastního chleba. Umět si upéct chleba se stává krásnou zábavou a lidé si vyměňují fotky svých pecnů… Mám doma už mnoho let krásnou knihu o chlebu. Napsala ji dvojice tuším Itala a …

Čokoládové muffiny z červené řepy

Tenhle recept jsem objevila na blogu amerického cukráře trávícího svůj zasloužený důchod v Paříži. Dort mě zaujal a když jsem ho upekla, naprosto uchvátil. Řepu v něm rozhodně nepoznáte, ale bude vláčný, přitom nadýchaný (díky sněhu), temě …


Vanilkové muffiny s dýní

Do dýně jsem se zamilovala nedávno. Dá se přidat k téměř všemu a pokud ji budete dávat s mírou, pomůže vám zvláčnit a obarvit jídlo dožluta, ale svou jemnou chutí nijak negativně neovlivní chuť jídla. V těhle muffinech je naprosto úžasná a zajistí, že …

Hovězí se zázvorem a česnekem

To občas takhle zazvoní telefon a volá Anetka ze statku a ptá se, kolik budu chtít hovězího tentokrát… a já pak nacpu mrazák a další měsíce jen tahám balíčky vynikajícího masa kraviček na Ralsku pasených… Jenže maso moc upravovat neumím, nejčastěji …


Obrácený hruškový koláč s mandlemi

Tenhle koláč je naprosto fantastický! Receptu si dost vážím, protože jsem ho získala z Australských pokladů kamaráda Honzy. A věřte, že mi nespadl jen tak do klína. Jenže, jak jsem tehdy pochopila už po pár dnech prolitých v tehdejší kavárenské …

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Začalo to vzpomínkou na dětství… no a v kavárně se loni objevila prosba, o nějaký netradiční sladký oběd. Nakonec si je lidi dávali i jako dezert. Americké studenty jsem zase šokovala tím, že si klidně k obědu dáme něco sladkého a ještě víc byli …


Osvěžující citrónový dort

Jedinečný originální recept, na osvěžení, ke kterému se budete s chutí vracet! Navíc je příjemným spestřením klasických světlých nebo čokoládových dortů. Často, pokud dělám vícepatrový dort, udělám jedno patro čokoládové a jedno právě citronové. Pak …

Ovesné cookies s opraženým kokosem

Dostala jsem novou kuchařku se spoustou nových nápadů… a taky jsem dostala chuť na vločkové koláčky, co nám maminka na Dole běžně pekla k svačině… tak jsem vzala nový recept, trochu si ho upravila podle nálady a docela se mi líbí i to, rozdělit si …


Crème brûlée

Dlouho mě moc nelákalo, protože v něm není čokoláda. Pak jsem se zas dlouho bála ho zkusit, protože působilo děsně složitě. Vždyť je to tradiční francouzský dezert… Jenomže pak jsem zjistila, že jako další spousta francouzských dobrot v jednoduchosti …

Věnečky s kávovým krémem

Odpalované těsto pro mne vždycky bývalo něčím tajemným a neznámým. Pak jsem nastoupila do kavárny a naučila se dělat malé profiterolky – kuličky plněné před podávání zmrzlinou, spojené na talíři kružnicemi z karamelu a s kopečkem čerstvé šlehačky. …


Křehký koláč se smetanovo citronovou náplní

Tenhle koláč je přesně podle mých představ o dokonalém dezertu. Vznikl u mne v práci tak nějak postupem času a spojováním mých představ s různými recepty a zkušenostmi tehdejšího šéfkuchaře Honzy. Postupem času jsem ho ještě dochutila levandulí, která …

Horký čokoládový fondán

Říká se mu různě. Já to znala prvně jako zapečenou čokoládu. Jde zkrátka o jemnou hodně čokoládovou bábovičku, která je po okrajích již upečená a uvnitř ještě skrývá tekuté čokoládové nebe. Podává se horká a je dobré doplnit ji něčím, jako je zakysaná …


Domácí paštika z vepřových jater

Další krásný recept z Kuchařských předpisů drahé paní Sandtnerové. Přidávání brambor zní zprvu nezvykle, ale na chuti je nepoznáte a paštika bude mít jemnou chuť. K základnímu receptu můžete přidat mandličky, zelené bylinky, zkrátka cokoli, co vás …

Kakaové půlměsíce s citronovou krustičkou

Vzpomínky z dětství: nedělní moučník, hlavně když měla přijet návštěva… Snadný, hodně rychlý a hodně efektní. Nepotřebujete vykrajovátko, stačí jakákoli sklenička s ostrou hranou. Dodneška mám před očima tu malou skleničku ze sváteční skříně, kterou …


Pletené houstičky

Možná Vás to překvapí, ale když upečete k sobotní snídani nebo třeba i všední večeři tyhle houstičky a přidáte k nim jen máslo a sůl, sklidíte úspěch. Plést jsem se je naučila podle pradávného čísla Apetitu a od té doby je pletu jedině tak. Je to …

Langoše

Poprvé těsto na langoše přivezl kamarád David na nějakou naší povedenou party na Dole. Jeho maminka mu těsto vyrobila a zabalila s sebou a my si pak jen smažili čerstvé, neuvěřitelně dobré, křupavé langoše. Bezvadný originální nápad. Pak jsem si …


Škvarkové placky podle Sandtnerky

Tyhle placky jsem dělala ze dvou důvodů. Mám báječné vlastoručně vyrobené škavrky z domácího pašíka od Anetky z Mimoně a pak parádní kuchařku vydanou v roce 1941, krásně ohmatanou a používanou, s poznámkami a dokonce i s průstřelem od myslivce. Zuzka …

Zeleninový krém

Krémové polévky mám moc ráda. Tahle je krásně lehká, rychlá a moc dobrá. Brambory se postarají o sytost, ostatní zelenina o chuť. Pokud míváte v mrazáku vývar, použijte ho, chuť bude silnější, naopak ve vegetariánské variantě můžete použít jen vodu a …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Magdalenka.cz

Informace o zdroji

Moje osvědčené recepty

Domovská stránka
http://www.magdalenka.cz

RSS export
http://www.magdalenka.cz/feed

Systémové informace

ID: 83

Jmenné ID: magdalenka

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 08:01

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 23. června 2017 13:33

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 08:31