Hořkosladká

Robot KitchenAid – láska na první pohled i na celý život?

O robotovi KitchenAid jsem přemýšlela už hrozně dlouho, je to kvalitní kousek a navíc skvěle vypadá. Tomu ale odpovídá i vyšší cena, takže zvlášť poslední rok, kdy řeším nové bydlení šlo tohle trochu stranou. Teď je ale už skoro měsíc součástí kuchyně …

Večeře od řezníka v Naše Maso

Naše Maso miluju. Chodím tam pro maso nebo jen tak něco zakousnout. Když v Naše Maso oznámili, že každý den večer v 7 spustí kulatý stůl a vy si můžete rezervovat jedno nebo všech 7 míst a povečeřet tak masové dobroty s přáteli nebo cizími lidmi, …


Vaření bez nakupování s Vaříme.cz

Na poli food delivery vznikla nová služba, Vaříme.cz. Od klasického food delivery aka “dovezeme vám pizzu nebo burger ještě teplý zrovna když máte hlad” se ale liší celkem zásadně. Nepřiveze jídlo, přiveze suroviny a recept. Uvař si sám. Tak jsem teda …

Foodparade 2013 – degustace pod širým nebem

Po loňském vydařeném festivalu jsme i letos navštívili Foodparade. Nebylo to ale lehký, po zkušenosti z londýnského Taste of London jsem se stala ještě náročnějším návštěvníkem, než jsem kdy dřív byla. Kromě dobrého jídla, pití a delikates z nabídky …


Kastrol – tradiční česká restaurace

Oblíbila jsem si navštěvování restaurací krátce po otevření. Sice to s sebou nese riziko nevyladěného provozu, ale ta zvědavost a natěšení servisu a kuchyně kontrující s mou vlastní natěšeností a zvědavostí je krásná! Novou restauraci Kastrol v …

Lanýžová restaurace Chez Bruno

Cestou z Canyon du Verdon jsme hledali nějakou dobrou tradiční francouzskou restauraci ve vesničkách po cestě. Až jsme při průjezdu Lorgues narazili úplně náhodou na vyhlášenou lanýžovou restauraci Chez Bruno. Lanýžový ráj, kde “truffe” obsahuje úplně …


Taste of London 2013

Vyrazit na Londýnský food festival Taste of London jsme se rozhodli krátce po Prague Food Festivalu, který nás opět trochu zklamal. Hlavně proto, abychom teda dokázali pochopit, jestli to Prague Food Festival dělá už pár let ne moc dobře proto, že …

Prague Food Festival 2013

Rok se s rokem sešel a zahrady Pražského hradu opět zavoněly dobrým jídlem. Tentokrát hodně nepřálo počasí a jídlo bylo doslova obložené kapkami deště. I když taktiku co nejrychleji proběhnout, ochutnat a domů do tepla zřejmě zvolilo spoustu …


Velikonoční mazanec

Čerstvý domácí mazanec s mandlemi a rozinkami je na Velikonoce nutností! Těsto je vlastně stejné jako na vánočku, akorát se nic nezaplétá, takže to bude úplně jednoduché. Recept (asi kilový mazanec) 500 g polohrubé mouky 110 g másla 80 g cukru 2 …

Domácí vlašský salát

Existuje pár jídel, která nesnesu jinak, než domácí, z vlastní kuchyně. Patří k nim i vlašský salát. Z lahůdek to je zlo a těžko říct, co tam vůbec dávají, majonéza je vždycky taková řídká, až mléčná. Z koupených chlebíčků jakbysmet. Recept (asi kilo …


Baltašky s makovou náplní

Baltašky jsou tradiční české vánoční jídlo. Kdysi dávno to bývalo na venkově i hlavní štědrovečerní jídlo. Zmínku o baltaškách můžete dokonce najít v knize Zapadlí vlastenci od Karla Václava Raise (z roku 1893). My je teď jíme v týdnu po vánocích k …

Vánočka

Bez vánočky by to o vánocích nešlo. Recept (asi kilová vánočka) 500 g polohrubé mouky 110 g másla 80 g cukru 2 žloutky a 1 celé vejce 250 ml mléka 25 g droždí šťáva z půlky citronu špetka soli špetka muškátového oříšku citronová kůra 50 g mandlí 50 g …


Linecké cukroví

Linecká kolečka, srdíčka, hvězdičky nebo kytičky jsou nejoblíbenějším vánočním cukrovím, konkurovat mu v tomhle ohledu můžou snad jen rohlíčky nebo perníčky. Recept (40 lineckých) 210 g hladké mouky 140 g másla 70 g moučkového cukru 2 žloutky (nebo 1 …

Vánoční medové perníčky

Perníčky jsou super vánoční cukroví v tom, jak dlouho vydrží. Můžete je začít dělat už v září a v prosinci je dozdobit. Zároveň ale potřebují aspoň dva týdny odležet, takže když to nestihnete včas, máte postaráno o lednové cukroví, a to je taky fajn! …


Kakaové pracny

Kakaové pracny se skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou nejen chutnají, ale také krásně voní. A hlavně, jak se tak říká, pracny nejsou pracný, takže nepatří k tomu cukroví, které bychom vynechávali. Recept (40 pracen) 200 g hladké mouky 90 g …

Ty “naše” nejlepší vanilkové rohlíčky na světě

Tak jo, budou vánoce, a vánoce bez rohlíčků, to by nebylo ono. Ty naše jsou tak dobré, že už zase nejsou, ale to nevadí, je to práce tak na dvě hodinky a bude další várka super rohlíčků. Recept (40 rohlíčků) 100 g hladké mouky 50 g bramborového škrobu …


Sapa – výlet do Vietnamu v Praze

Vyrazili jsme s pár kamarády, Gastrokritikem a Viet Food Friends do Sapy na několikachodový oběd. Sapa je velká vietnamská tržnice, je tu hromada nevýznamných obchodů s hadrama, ale především asi 30 bister a pár obdchůdků s potravinami. Když jsem tu …

Foodstyling s Šárkou Babickou

Foodies Club VŠE uspořádal focení a foodstyling s Šárkou Babickou. Holky z VŠE donesly nějaké jídlo na focení (mimojiné i úžasný čokoládový a hruškový koláč, který jsme nakonec snědli) a po chvilce povídání jsme se pustili do aranžování a focení. …


Foodparade 2012… Mňam!

Foodparade si na víkend evidentně objednalo krásné počasí, nabídka restaurací je víc než lákavá, což dohromady naznačovalo příslib dobře stráveného odpoledne v zahradách Trojského zámečku na druhém ročníku tohohle festivalu jídla. A taky že jo! …

Okurkáda – nejlepší letní limonáda

Bezesporu největším hitem letošního léta je okurkáda, chcete-li použít frekventovanější, leč ne tak hezký název, tak okurková limonáda. Na osvěžení je perfektní, takže se není čemu divit, že ji do nápojových lístků zařadilo opravdu hodně restaurací. A …


Marcel Vargaeštok: startup vaření a pokec o Chefparade

Včerejší akce v Node5 chytře spojila v trojkombinaci záležitosti, kterým se i jednotlivě těžko říká “ne” – lekci startup vaření, večeři a povídání o byznysu se zakladatelem školy vaření Chefparade Marcelem Vargaeštokem. Startup vaření celkem jasně …

Italská panna cotta s karamelovým krémem

Tradiční italský smetanový dezert panna cotta, konzistencí připomínající puding, je jedním z nejjednodušších dezertů. Pochází ze severozápadní Itálie z oblasti Piemonte, ale jí se po celé Itálii. V tradiční formě se podává s čerstvým lesním ovocem, …


Prague Food Festival 2012

Snad je to tím, že jsem čím dál zmlsanější nebo tím, že drtivou většinu restaurací na Prague Food Festivalu už mám projedenou. Pořád mě to baví, ne že ne, ale už to není takový zážitek. Úžasné vyzrálé české hovězí od Ambiente z předloňského festivalu …

Kurz vaření české kuchyně s Chefparade

Není nad to se před vařením trochu proběhnout. Z Chefparade mi volali půl hodiny před začátkem kurzu, ať přijdu. Tak proč ne. Na kurzu nás bylo 10 plus šéfkuchař Honza Hajný. V plánu byla česká kuchyně, konkrétně: zelňačka s klobásou, krkovice na …


Čestr: otevření zahrádky s grilem a certifikát za péči o čepované pivo

Čestr dnes otevíral zahrádku s grilem. Počasí večeři pod širým nebem vysloveně nahrávalo, takže se nedalo odolat. Protože tam, kde vždycky dostanete skvělý kus krávy, budete chtít určitě ochutnat i maso z grilu. V nabídce byly opravdové lahůdky – …

Chřest 15× jinak – Chřestfest 2012

Se začátkem chřestové sezóny a koncem dubna začal i Chřestfest. 11 restaurací v Praze, Brně a Ostravě má od 30. dubna do 20. května v nabídce tříchodové chřestové menu, s rezervací přes Alakarte vždy za 290 Kč. Z nabídky jsem vyzkoušela 5 pražských …


Vaření s Ivetou Fabešovou online & realtime přes Google+ Hangout

V rostoucí konkurenci kuchařských kurzů spustila Iveta Fabešová, kterou můžete znát z pořadu Na nože! nebo jejích kuchařek o pečení dobrot, svůj kurz vaření trochu jinak. Udělala to jako online konferenci přes Google+ Hangout. První kurz úspěšně …

Foodstalking s Foursquare – jak najít nejlepší jídlo kdekoliv

Znáte to, jste daleko od domova, v prostředí, které vůbec neznáte a máte hlad. Chcete si dát něco opravdu dobrého a nejlíp i místního. Jenže pokud naslepo vlezete do první hezky vypadající restaurace, riskujete průšvih. Můžete mít štěstí nebo …


Guaraná Antarctica – z Brazílie až do Prahy!

Když strávíte v Brazílii víc než tři týdny, zaručeně si vybudujete pevný vztah s guaranovou limonádou. Konkrétně to bude láska na celý život. A pokud se do Brazílie nepřestěhujete, máte jen pár možností, jak si guaranovou limonádu dopřát alespoň …

Nejsladší… Srnčí svíčková podle Friče

Svíčkovou podle Fričova receptu jsem poprvé vařila ještě dávno předtím, než jsem ochutnala originál, tenkrát ji dělali v Na nože. Poprvé jsem měla pocit, že jsem ji zaručeně přesladila, ale chutnala mi tak. Nepřesladila. Po pár setkáních s originálem …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Hořkosladká

Informace o zdroji

O jídle, nákupu, přípravě i konzumaci.

Ikona:  

Domovská stránka
http://horkosladka.cz

RSS export
http://horkosladka.cz/feed

Systémové informace

ID: 120

Jmenné ID: horkosladka

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: 1. listopadu 2017 00:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 11. května 2017 00:16

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 07:16