IHNED.cz

Kdysi se tu točily Postřižiny, dnes vaří v Dalešicích famózní vepřová ouška

Zavítat na místa, kde se rozléhal mohutný hlas strýce Pepina, stojí za to - a nejen kvůli vzpomínkám na film Jiřího Menzela. V Dalešicích chtějí uctít hosta klasikou, kterou v pivovarské restauraci uprostřed Vysočiny očekáváme, a zároveň připravit …

Italové na tatarák s topinkou na sádle zírali, ale nakonec byli nadšení

Na talíři kuličky koření, kopeček namletého hovězího masa, kostička jakéhosi želé, k tomu tenké topinky na sádle a stroužek česneku. Český tatarák vzbudil na festivalu Chef's Cup v Jižním Tyrolsku všeobecné chutě a pozdvižení. Mezi konkurenčními …


Šéf farmářského řetězce Sklizeno: Stát má dobrý cíl, ale špatné nástroje

Češi si čím dál více hlídají kvalitu potravin, které nakupují. Spolu s tím u nás v posledních letech vypukl i boom s farmářskými prodejnami. "Není to krátkodobý trend, i když největší vlna zájmu o farmářské obchody už je za námi," říká …

Marthy's Kitchen: Šedivý průměr na pestrobarevné gastronomické mapě Prahy

Přílišná roztříštěnost nabídky, nedokonalá exekuce jídel a zmatky s menu. To vše dělá z vinohradské Marthy's Kitchen šedivou tečku na pestrobarevné gastronomické mapě Prahy. Podnik říká: máme nápady, snažíme se, ale tak nějak to všechno …


Bio bistro na Zličíně: Zatímco se děti baví, 1000 pochutnáte si na čerstvé rybě

Parkoviště u nábytkářského gigantu na Zličíně se proměnilo nejen v areál aktivní dětské zábavy, ale také gurmánské bistro. Nabízí farmářské speciality, rybí delikatesy a zanedlouho zabijačkové hody. Návštěvníci si zde mohou zakoupit také čerstvé ovoce …

Sólo pro paštičku. Alchymistický proces zvládnete i v domácí kuchyni

Namazaná na chleba - jako snídaně nebo svačina. Servírovaná s pečeným ovocem, brusinkami, marmeládami či čatní jako atraktivní předkrm. Nebo jen tak nakrájená na "ďobání" u vína. Domácí paštika nikdy nezklame!


Když se k plotně postaví ti nejlepší. Podívejte se, jak se kouzlí v kuchyni

Vítězstvím švédského šéfkuchaře Orjana Johannessena skončila ve středu prestižní světová kuchařská soutěž Bocuse d'Or ve francouzském Lyonu. Mezi čtyřiadvaceti týmy patří stříbrná příčka Philipu Tessierovi z USA a bronz Tommymu Myllykamimu ze …

Maso z rozpálené jehly má předseda komoditní burzy rád, jen nesmí být tučné

Maso patří v jídelníčku předsedy kladenské komoditní burzy Pavela Štorkána k základním surovinám. Vychutnává si ho třeba v Ambiente Brasileiro, kam zve i pracovní partnery, protože tu nelze pospíchat. Při obědě vzpomíná na své první setkání se …


Když se k plotně postaví ti nejlepší. Podívejte se, jak se kouzlí v kuchyni

Vítězstvím švédského šéfkuchaře Orjana Johannessena skončila ve středu prestižní světová kuchařská soutěž Bocuse d'Or ve francouzském Lyonu. Mezi čtyřiadvaceti týmy patří stříbrná příčka Philipu Tessierovi z USA a bronz Tommymu Myllykamimu ze …

Svatovavřinecké je jako Pinot Noir na steroidech. Silné a stále elegantní

Přestože si Česká republika drží prvenství v osázené ploše svatovavřineckým vínem, velké obliby se u Čechů netěší. Přitom se ale jedná o odrůdu, která umí být silná, elegantní, kořenitá i svůdná a sexy. Jedny z nejlepších svatovavřineckých vín …


Maso z rozpálené jehly má předseda komoditní burzy rád, jen nesmí být tučné

Maso patří v jídelníčku předsedy kladenské komoditní burzy Pavela Štorkána k základním surovinám. Vychutnává si ho třeba v Ambiente Brasileiro, kam zve i pracovní partnery, protože tu nelze pospíchat. Při obědě vzpomíná na své první setkání se …

V Blue Wagonu upravují candáta jako v Rakousku, říká šéfka českého Kärchera

Ředitelka české pobočky Kärcher Milada Skutilová má ráda pořádek i jídlo. Při šafránovém rizotu s krevetami vypráví, že původně snila zasvětit svou profesi cestování a poznávání světa. Nakonec v ní předcházející šéf objevil obchodního ducha, a tak se …


Bistro My Food je průšvih v hezkém obalu, kde selhává personál i jídlo

Rozšířit známou značku obchodů s potravinami je skvělý nápad, který sám o sobě ani přes skvělou propagaci nestačí. Objednávací elektronika na stole potřebuje propojit se selským rozumem. A do kuchyně je lepší se nedívat.

Kromě čaje koktejl pesticidů. Časopis dTest varuje před dvěma zelenými čaji

Spotřebitelský časopis nechal pro své lednové vydání otestovat 17 porcovaných zelených čajů. Dva z nich se podle výsledku laboratoře vůbec neměly dostat na pulty prodejen. Důvodem je vysoký obsah pesticidů.


Proteiny, minerály a vitaminy uzavřené v lastuře. Mušle si musíte vychutnat

Jsou rychle hotové, chutné a zdravé. Navíc téměř bez tuku. Chcete-li zkraje roku tělu odlehčit, zařaďte do jídelníčku víc ryb a mořských plodů. A mezi nimi slávky. Mušle, které milují Belgičané a Češi se to od nich rychle naučili.

Nedejte na první dojem. U Fidela vládne výborná kuchyně i obsluha

Kompletně nekuřácká restaurace s imitacemi karibské architektury nabízí poctivou sezonní kuchyni. Sídlištní podnik se samozřejmě neobejde bez čepovaného piva, potěší však i ty, co dávají přednost vínu. Návštěva Fidela se jeví jako velmi dobrá varianta …


Vypadá jako okurka a voní po pampelišce. Mikrocitrus je ovocem 21. století

Ač byl malý citronek objeven v Austrálii už v 18. století, svou slávu v kuchyni si teprve začíná užívat. Křehké plody, které se musejí sbírat od prosince do srpna ručně, patří v Evropě mezi nejdražší ovoce. Používá se do salátů, koktejlů, dezertů nebo …

10 koktejlů bez šejkru, které si zvládnete sami doma připravit

Sekt? Víno? Šampaňské? Minerálka? Zkuste si letošní závěr roku zpestřit vámi vyrobeným drinkem. Pro inspiraci nabízíme deset receptů na koktejly. Nezapomeňte koupit z d8 ázvor, chilli papričku a petrželovou nať. Možná se budou hodit.


V zahraničí jím klidně u stánku, kde se stravují místní, říká šéf jazykovky

Vítězslav Bican, ředitel jazykové agentury Channel Crossings, raději vaří, než jí. Inspiraci získává na cestách. Do práce chodí na sedmou ranní a na rozdíl od ostatních se v ní rád zdrží i v páte 3b2 k odpoledne. Vyzkoušel si maraton i ultramaraton a …

Voda jako víno. Ta z doby ledové se podle gurmánů hodí k těstovinám

Restaurace Ray's & Stark Bar nabízí nápojový lístek s vodou na 42 stranách. Degustátoři vodu rozdělují stejn 131 ě jako víno - podle minerality, vyváženosti, chuti i barvy. Jedna z nejdražších vod se prodává za 24 dolarů, v přepočtu zhruba …


Bramborový salát pokaždé jinak aneb Pět receptů od špičkových kuchařů

Není kapra či řízku na Vánoce bez bramborového salátu. Co hospodyňka, to jiný recept. Jak ho dělají uznávaní čeští kuchaři? Nabízíme pět receptů českých šéfkuchařů, které zvládnete bez zbytečného stresu.


V Terase U Zlaté studně šéfkuchař Sapík miluje práci s plody moře

Terasa U Zlaté studně vyhrála už podruhé anketu Maurerova výběru. Hlavní zásluhu za úspěch restaurace má šéfkuchař Pavel Sapík. A nejde jen o jídlo. Restaurace nabízí i vzácný ultra prémiový koňak Louis XIII Jeroboam.

Pohoda u štědrovečerní večeře? Vyměňte domov za restauraci

Počet rodin, které zasednou ke štědrovečernímu stolu v restauraci, rok od roku přibývá. Na výběr mají klasické menu i zajímavé speciality. Po příchodu domů je čeká rozsvícený stromek a dárky.


Ochutnejte sladký vánoční šperk: Kaštanové parfait s omáčkou Grand Marnier

Stříbro po babičce, slavnostní porcelán, rybí polévka, kapr, cukroví... Klasickou vánoční tabuli může letos ozvláštnit nečekaný experiment. Třpytivý, sladký dezert.

Spotřeba v Asii žene cenu kávy nahoru, říká majitel značky Darboven

Albert Darboven ze čtvrté generace majitelů známé značky kávy, vidí byznys s tímto nápojem jako perspektivní. Rizikem podnikání v oboru je podle něj snad jen rostoucí poptávka po kávě v Asii, která žene její cenu nahoru a také burzovní spe e1c …


Od práce si šéf Vivantisu odskočí na Vánoce na Bali. Exotika ho baví

Majitel Vivantisu Martin Rozhoň téměř nejí maso a zajímá se o alternativní medicínu. Muž, který svůj byznys založil ještě při studiích, prodal část firmy společno b72 sti E-commerce Holding. A těsně před Štědrým dnem odlétá na indonéské Bali.

Zastrčený kutloch na úrovni propojuje výborné jídlo s kvalitním pitím

Pestrý jídelní lístek se sezonními specialitami nemyslí příliš na vegetariány. Obsluha je vřelá, jen v době oběda zůstaly talíře na stole b7b déle, než je slušné. V hlavní roli tu je výborné víno.


České děti příliš solí. Pak mají žízeň a sáhnou po přeslazeném nápoji

Vyrovnání příliš velké spotřeby soli cukrem vede už u dětí k nadváze a obezitě. Ta je následně spojena s vys 8ff okým krevním tlakem a nemocemi srdce a cév. Lékaři radí solení omezit.

Jídlo umí ovládat váš mozek, říká bývalá modelka. Teď Češka radí s výživou

V Británii Gabriela Peacock radí se zdravou stravou filmovým hvězdám i bohatým byznysmenům. Právě předvánoční období je pro ni časem, kdy ji 689 klienti často vyhledávají. Rodilá Češka přitom tvrdí, že povánoční detox nebo hubnutí by nikoho neměly …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ IHNED.cz

Informace o zdroji

IHNED.cz

Ikona:  

Domovská stránka
http://ihned.cz/

Systémové informace

ID: 105

Jmenné ID: hnihned

Články ručně přidává správce systému: NE

Stahování zdroje je vypnuté: ANO