FoodLover

Dýňový quiche

Quiche je taková klasika. Vždycky když ale ho doma upeču, přinese spoustu radosti, je to takové univerzální jídlo, které mají všichni rádi a můžete ho připravit v mnoha obměnách podle ročního období. Je to skvělé pohoštění pro návštěvy, ale třeba i na …

Podzimní salát s grilovanou dýní

A jsou tady zase. Dýně. Podzim. Grilování venku bude pomalu končit a přesuneme se domů do tepla. Od Electroluxu mi dorazil nový Plancha grill , je velký a pořádně těžký, můžu ho dát přímo na naši plynovou desku a nebo na kteroukoliv jinou. Rázem se …


Obrácený švestkový koláč ze špaldové mouky

Mně občas přijde, že některé suroviny se pro mě rovnají určitá roční období a nesou s sebou stereotypy. Tak třeba švestky. Jakmile začnou zrát, padá na mě trochu podzim. To už je jenom krůček k dýním, které jsou pro mě jednoznačný symbol padajícího …

Nektarinková galetka

Letní pečení, to je kapitola sama pro sebe. O ovoce není nouze, skvělé nektarinky seženete na každém rohu. V tomhle receptu ideálně zužitkujete ty, které už vám doma trochu povadly a v puse nekřupou, do galetky jsou ale skvělé.  Recept jsem připravila …


Německý bramborový salát a durynská klobása

Německá kuchyně je mi hodně blízká. Když na jaře přišla Německá turistická centrála pro Českou republiku s nabídkou uspořádat pod jejich záštitou malý kurz vaření s pár fanoušky, byla jsem potěšená. Cestování je moje velká láska a jídlo možná ještě o …

Letní salát s trhaným kuřecím masem

Trhané maso je hit. Hlavně vepřové. Tenhle recept ja ale letní a lehký, křupavé salátové listy a dobře ochucené kuřecí maso. Trhané kuřecí připravuji v parní troubě od Electrolux . Krásně se upeče a zůstane díky páře i hezky šťavnaté. Další použití už …


Lehký bramborový salát s grilovaným chřestem

A je to tady! Chřestová sezóna začala. Musím se přiznat, že já jsem svou cestu k chřestu hledala docela dlouho. Není to tak, že by mi nechuhtnal, jen prostě přijít na to, jak ho nejlíp použít, mi prostě chvíli trvalo. Každopádně u chřestu platí …

Zápisky z Nového Zélandu

V ideálním světě se ráno po svatbě probudíte, královsky se nasnídáte, vstřebáte všechny dojmy, a potom rovnou odjedete na svatební cestu. My jsme si potřebovali pár měsíců odpočinout, já jsem se navíc v zápětí musela začít učit na advokátní zkoušku, …


Pozvánka na večeři v německém stylu

Začíná foodloverovo cestovatelské okénko. V poslední době mám za sebou dost cestování (o tom bude určitě některý z dalších postů), ale i ten dnešní s cestováním bohatě souvisí. Německo je moje velká láska, nemusím sedět hodiny a hodiny v letadle a …

Čokoládová bábovka

Symbol neděle? Bábovka. Je to taková jistota, ke které se vracím vždycky, když nemám nápad na nic jiného nebo když toho doma moc nemáme a přesto chci něco upéct. Tahle je s máslem a čokoládou. Skvělá na upršené zimní odpoledne, když si k ní uvaříte …


Čokoládová pěna s kávou

Máte rádi čokoládu? Já se musím přiznat! Já ji vlastně moc nemusím. To se ale nedá říct o mých blízkých. Tahle čokoládová pěna má prostě úspěch. Pokud nemáte rádi v dezertech kávu, tak jen množství kávy nahradíte smetanou ke šlehání a bude z ní …

Foodlover je Tereza Boušková!

V životě jsou momenty, které vás uvnitř zasáhnout víc než jiné. Věřím, že některé z nich bych si měla uchovat ve vzpomínkách jen pro sebe, jiné mi úplně přirozeně nevadí s někým sdílet. Ta hranice mezi nimi je tenká a v poslední době se mi zdá, že se …


Banánový chlebíček s burákovým máslem

Když mám zrovna chvilku času, udělá mi velkou radost něco upéct. A potom už jenom sleduji, jak si všichni neápadně ukrajují, chodí po kuchyni s talířkem v ruce a pak už zbývá jen ten poslední kousek, který najednou nikdo nechce. Protože poslední …

Jak na perfektní roastbeef

Roastbeef je jedno z mých nejoblíbenějších jídel vůbec. Mám ho ráda s pečenými bramborami a s porcí poctivé tatarky. Proto jsem ho vybrala i jako jedno z jídel pro setkání s foodloverem . Můj první pokus nestál za moc, postupem času jsem to ale …


Grilovaná mozzarella, čevabčiči na grilu

Dochází vám nápady na grilování? Uvízli jste mezi grilovaným steakem, bramborami a hermelínem? To se mi stává zcela běžně. Přes léto je pro nás grilování skoro nejčastější příprava jídla. Milujeme jíst venku, užívat si čerstvého vzduchu a grilování k …

Musaka

Musaka, moje zamilovaná! Pamatuju si, když moje máma ještě jídávala maso, jezdily jsme spolu do Řecka a musaku jsme si spolu užívaly alespoň obden. Vůbec řecká kuchyně je jedna z mých nejoblíbenějších. Připomíná mi moře a slunce! Ingredience pro 4 …


Skotské vejce

Na podzim jsem podnikli cestu po Skotsku, jejich kuchyně neni nejlehčí na světě, ale je mi nějakým zvláštním způsobem sympatická. Pamatuju si na čerstvé lososy vytažené přímo z moře a taky tahle skotská vejce. Musím říct, že mi vlastně docela …

Jaké bylo setkání s foodloverem?

Před časem jste si mohli všimnout pozvánky na setkání s foodloverem. Bylo to porpvé, co jsem se rozhodla uspořádat společný večer, na kterém by se sešli lidé, co spojuje láska k jídlu a můj blog. Nebudu zastírat, měla jsem obrovskou trému, …


Omeleta se špenátem a čerstvým sýrem

A jsou tady Velikonoce! Mám je ráda, hlavně kvůli vajíčkům. Ta můžu jíst na všechny způsoby. Míchaná, vařená, smažená, jako pomazánku, skotská, prostě jakkoliv. A omeleta, to je moje láska. K snídani neznám nic lepšího. Na první pohled je to hrozně …

Pozvánka na setkání s foodloverem

Blogu letos bude pět let. Za tu dobu jsme se už mohli mnohokrát potkat. Třeba na Apetit pikniku, když jste si od nás kupovali burger nebo jsem možná někomu z vás předávala plátěnku, kterou jste si ode mě koupili. Ještě jsme ale nikdy neměli …


Hrášková pomazánka na křupavé topince

Chléb, ten tradiční český, s pořádně křupavou kůrkou, hezky vypečený a voňavý, to je moje láska. Je to jedna z věcí, které bych se nechtěla nikdy vzdát. Podle Klasy je chléb potravinou měsíce března. Víc než u kterékoliv jiné suroviny je tady totiž …

Hovězí guláš

Máte rádi guláš? Je to jedno z těch opravdu tradičních regionálních jídel, které známe od svých babiček a maminek z nedělních tabulí. A já ho můžu jíst často, nejradši ho mám jen tak s kouskem chleba. Knedlíky jsou zabiják, po kterém se nehnu. Věřím, …


Loupáky

Tenhle rok je plný krásných událostí, změn, překvapení a náhod. A týká se to i blogu. Není žádným tajemstvím, že když už nějakou chvíli blogujete a snažíte se to dělat jak néjlepe umíte, přichází vám spoustu nabídek na cokoliv. Ne všechny za to stojí, …

Buchtičky s krémem

Buchtičky s krémem. Ve škole jsem je vlastně neměla moc ráda. Vůbec sladký oběd jsem nikdy neměla příliš v lásce (na rozdíl od většiny spolužáků), protože to není ten opravdický oběd. Teď jsem jim ale dala znovu šanci, udělala k nim domácí žloutkový …


Salát s granátovým jablkem

Je 13. ledna a na blogu už je aspirant na nejrychlejší recept tohoto roku. Na chuti mu to ale neubírá. Kombinace rukoly, granátového jablka, pistácie a plísňového sýra mám moc ráda. Tenhle salát není nějaká složitá kuchařina a právě o to tady jde.  …

Čočka na kyselo

Rok 2016 byl jeden z nejnabitějších. Stalo se spoustu krásných věcí a taky přinesl mnoho problémů. Teď je tu rok nový, nedávám si žádná předsevzetí, protože nechci zklamat samu sebe. Jednu tradici ale přece jenom mám, čočku!  Ingredience na 2-3 porce: …


Tvarohová štola

Nejvyšší čas upéct štolu, zabalit ji do alobalu a vytáhnout na Štědrý den. S horkým kakaem neznám nic lepšího. My už jsme tu naši upekli s mým tátou minulý víkend a teď se těšíme. Hezké Vánoce. Ingredience: 500 g hladké mouky 1 kypřící prášek do …

Svíčková

Svíčková je pro mě taková milá česká klasika. Když se mě někdo zeptá, co je nejtypičtější české jídlo, odpovím, že kulajda a svíčková. Nevím, jestli je to objektivní pravda, asi ne, ale pro mě neexistuje klasičtější české jídlo. Mám ho spojené se …


Švédské vánoční perníčky

Vánoční pečení. Máte ho rádi? Já jo, ale snad ani ne tak pro ten výsledek, ale spíš kvůli tomu procesu. Vánoce bez cukroví přežiju, snažím se ho stejně moc nejíst, ale ta vůně vanilky a skořice všude doma, rozvalování těsta, vykrajování každého …

Nová plátěná taška Hungry!

Po roce je tu nová taška Hungry. Taška, která mě úplně přesně vystihuje, omluva pro všechny, kteří mě kdy zastihli hladovou. Život je podle mě prostě veselejší s plným břichem. O grafický návrh jsem poprosila skvělou  Karolínu Strykovou . Karolína …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ FoodLover

Informace o zdroji

Ikona:  

Domovská stránka
http://www.foodlover.cz/

RSS export
http://www.foodlover.cz/feeds/posts/default?alt=rss

Systémové informace

ID: 153

Jmenné ID: foodlover

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: 3. října 2019 05:01

Návratový kód: HTTP 404

RSS export naposledy zpracován: 4. listopadu 2018 14:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 21:31