doubleshot blog - česká pražírna …

Etiopie 2011

Navštívit kolébku kávy Etiopii má pro obchodníka s kávou stejný význam, jako pro muslima vykonat rituální pouť do Mekky. Etiopie je nejen pravlastí kávovníku odrůdy Arabica, šestým největším exportérem současnosti, ale především kávovým mikrokosmem …

Out of the box v Praze

Už je tomu více jak 3 roky, kdy jsme psali o velmi zajímavé akci, kterou v Miláně pod jménem „Out of the Box“ pořádal výrobce kávovarů La Marzocco. Volně přeloženo, thinking out of the box znamená otevřené, nekonveční myšlení, nezatěžkané dogmaty a …


Nordic Barista Cup 2011

O tom, že se na severu Evropy vypije nejvíc kávy na světě (Finsko 15 Kg na osobu/rok ) jsme věděli. Že se tu pracuje s výběrovou kávou na té nejvyšší úrovni, to jsme tušili. O tom, že si z našeho výletu do Kodaně na kávovou událost roku, konanou letos …

Cupping Extravaganza aneb 31 odrůd na jednom stole

Tento článek jsme si v hlavě museli nechat uležet trošku déle než je obvyklé. Přeci jenom se jednalo o ojedinělou a z profesního hlediska přelomovou zkušenost. Jedním z posledních trendů ve světě výběrové kávy je separace mikrolotů podle odrůdy …


Soutěž Brewers Cup již 15.6.2011

UPDATE 14.6. – Soutěž Brew Cup byla bohužel pro tento rok zrušena. Mistrovství světa můžete sledovat online od středy 22. června. Konečně je zde soutěž pro všechny kávové nadšence, kteří zrovna nemají třípáku doma v pokojíčku. World Brewers Cup bude …

Kávové bludiště jménem Kolumbie

„Co se týče kávy, tak jsou Kolumbijci géniové průměrnosti. Homogenizovat, komodifikovat, standardizovat a hlavně všechno míchat … to jsou principy, kterými se řídí. A dělají to vskutku výborně.“ To byla jedna z prvních vět, která nám utkvěla v paměti …


Rozpis farmářských trhů

Kde nás můžete v nadcházejících týdnech najít? Květen čtvrtek 19.5. – farmářský trh na Náplavce II. (Na Františku) – drip bar sobota 21.5. – farmářský trh na Karlínském náměstí – espresso sobota 28.5. – farmářský trh na Karlínském náměstí – drip bar …

Ochutnávka nových sklizní v Café Encounter

Rádi bychom vás pozvali na degustaci nových sklizní z Panamy a El Salvadoru do brněnské kavárny Café Encounter. Budete mít možnost ochutnat čerstvé vzorky káv z farem Los Lajones, Emporium (Panama) a La Puerta Hondurita (Abel Recinos, El Salvador), …


Farmářské trhy Kulaťák – 15.4.

Nadcházející sobotu 19. března začíná nová sezóna farmářských trhů na “Kulaťáku” v Dejvicích. Tentokrát si již k nákupům budete moci dopřát i výbornou kávu. Na stánku doubleshot, který by měl být pravidelnou součástí trhů po celou sezonu, bude k …

Q Grader – profesionální degustátor kávy

Už nějaký ten pátek trávíme polemikami nad kvalitou kávy, a co jí přesně definuje. Hádáme se o subjektivním hodnocení, odlišném vnímání různých chuťových atributů, optimálním stupni pražení a způsobech přípravy. Snažíme se využívat všech možností …


Barista Job Fair 2011

Upozornění: Bohužel musíme oznámit, že akce Barista Job v kavárně Café Lounge bude z důvodu vysokého zájmu vyhrazena pouze pro uchazeče o nabízené pozice. Zájemci se stále mohou přihlásit do 1. března na našem emailu (viz. dále). Díky za pochopení … …

Jak na Vacuum Pot v kavárně

Líbí se vám efekt a jednoduchost přípravy jednodruhových káv ve Vacuum Potu? Chtěli byste svému baru dodat trochu šmrnc a odlišit se od ostatních kaváren? Rádi bychom vám představili novinku v našem sortimentu, která vznikla ve spolupráci s pražským …


Jak bylo, jak bude

Další rok je za námi a tak nastává čas na krátké bilancování, prognózy a předpovědi. Na webu najdete nespočet článků o tom, co je IN a OUT, jak v gastronomické branži (např. Cuketkovy Sci-fi plky), tak i v kávě (viz. oblíbené předpovědi J. Hoffmanna). …

Krátce o pražení kávy

Pražení kávy vždy bylo a bude snoubení vědy a umění. Žádný přístroj nedokáže nahradit citlivou lidskou senzoriku a naopak ani ten nejzkušenější pražič kávy nikdy nedosáhne konzistence sofistikovaných počítačových systémů. Tento článek byl publikován v …


SCAE certifikované baristické kurzy

S radostí oznamujeme, že od začátku roku 2011 bude doubleshot nabízet kávové a baristické kurzy zaštítěné evropskou asociací výběrové kávy SCAE1. Zájemci z řad profesionálů, ale i amatérů tak budou moci vůbec poprvé v ČR (a v češtině) získat …

Na kávu vědecky–ExtractMojo

Při hodnocení kvality kávy jsme prozatím odkázáni pouze na naše senzorické schopnosti rozlišit různé charakteristické znaky jako např. aroma, aciditu, tělo, dochuť a čistotu šálku. Jedná se o subjektivní posudek daného vzorku, spojený především se …


Říjnové novinky

Určitě jste již zaregistrovali spuštění nových oficiálních webových stránek a internetového obchodu doubleshot. Jak již to tak bývá, i my jsme se bohužel nevyhnuli porodním bolestem a z důvodu velké návštěvnosti po publikování článku o kávě na portálu …

350 g

Jaké je ideální množství zrnkové kávy v jednom balení pro obyčejného člověka, kterého káva baví? I když to nebylo jednoduché rozhodnutí, věděli jsme již od začátku, že 350 g je tím nejlepším řešením. Všechny naše kávy, společně s espresso směsí, …


Proč nenabízíme mletou kávu

V naší nabídce najdete již brzy mnoho různých alternativních metod přípravy, výbornou kávu, degustační balení nebo třeba dárkové poukazy a kávové předplatné. Jednu věc však budete hledat marně – mletou kávu. Předtím než si zaťukáte na čelo a okamžitě …

Káva z rukou farmáře

V minulém článku, kde jsme vás informovali o spuštění firmy doubleshot, jsme naťukli náš hlavní koncept pod názvem „Káva z rukou farmáře“. Nyní se vám ho pokusíme detailněji představit a popsat. Obchod s kávou je složitý a má mnoho podob. Pokud budete …


Rozhodli jsme se pro vás pražit kávu …

V posledních týdnech, vlastně už spíše měsících, jsme vás zde na blogu trošku zanedbávali. Možná jste si mohli myslet, že jsme se natrvalo usídlili na některé z farem Latinské Ameriky a popíjíme skvostné kávičky z nových sklizní nebo v případě druhé …

El Salvador – káva ze země Spasitele

Do El Salvadoru jsme přijížděli s velkým očekáváním. Náš hostitel v Panamě, Graciano Cruz, zde na konci minulého roku začal velkolepý a v této zemi zatím nikdy předtím nerealizovaný kávový projekt. S pomocí dvou místních nadšenců Jorge a Ericka se mu …


Degustace kávy – cupping

Možná jste si někdy lámali hlavu nad tím, jakým způsobem lze u kávy zjistit, že je po všech stránkách kvalitní. Vždyť každý člověk má své vlastní chuťové preference a odlišný názor na to, jak má káva chutnat. Již v roce 1890 si Reuben a Austin Hill z …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ doubleshot blog - česká pražírna …

Informace o zdroji

Firemní blog české pražírny výběrové kávy o aktuálním dění v kávovém světě

Ikona:  

Domovská stránka
http://www.doubleshot.cz/blog

Systémové informace

ID: 109

Jmenné ID: doubleshot

Články ručně přidává správce systému: NE

Stahování zdroje je vypnuté: ANO