Šárčina "škola" vaření - …

Polévka bramborová se zelenými fazolkami a cibulkovou jíškou se špaldou

Brambory a fazolky, to je dobré a spolehlivé spojení. Někdy se pustím do fazolek na kyselo, jindy mám chuť na polévku s jemnější chutí bez octu a smetany. Tuhle polévku začínám cibulkovou jíškou praženou na kousku másla se lžící špaldové mouky...

NADÍVANÉ ŽAMPIÓNY zapečené s bramborami

Zapékané žampióny považuji za každé situace za dobré jídlo, se kterým není třeba trávit v kuchyni spoustu času. Pokud se spolehnu na zapékací misku, do které se vejdou žampióny i s přílohou, je to jídlo se značkou ideál. . Zapékané nadívané...


Dnes jsem trhala fialky a vařila vepřovou pečínku v mléce

Jaro v ovzduší, jaro v kuchyni. Dopoledne jsem si užívala fialkovou sklizeň, odpoledne jsem trochu času věnovala přípravě jemné vepřové pečínce, kterou jsem dusila v mléce. Co s množstvím fialek? Třeba do fialkového octa nebo omočit v bílku a...

PF 2016

PF 2016 Nejbližším děkuji za lásku, přátelům za radost, ostatním za příjemnou spolupráci. Všem Vám přeji hodně humoru a nadhledu, protože jedině tak může být rok od roku veseleji :-) Letos je to již jedenáctý rok, co se tu scházím se svými...


Řecký jogurt s medem a mandlemi

Není jogurt jako jogurt, pro mě řecký jogurt hraje v mnohém prim, proto jsem se do něj pustila a upravila ho jako chutný dezert. Mandle a med v něm nemohou chybět. Jak se připravuje chutný jogurt s medem a mandlemi v řeckém stylu a jaký je rozdíl...

PAMPELIŠKOVÝ MED

JAK SE VAŘÍ PAMPELIŠKOVÝ MED? - RECEPT NA PAMPELIŠKOVÝ MED zkuste recept na voňavý pampeliškový med krok za krokem V těchto dnech jsou pampelišky na svém vrcholu kvetení, proto není radno otálet. Natrhejte 400 ks rozkvetlých květů a pusťte se do...


Kuchařka z ostrova Sardinie

Kuchařka z ostrova Sardinie, to je nový důvod, proč si udělat místo v knihovně. Dobrých knih není nikdy dost. Miluji osobitý punc každé kuchyně, která dokáže odolávat časům a je...

Cizrnová polévka z pánve

Pro milovníky polévek je tu jedna rychlá a chutná polévka. V chladném zimním čase je polévka to pravé na zahřátí. A když je z cizrny, tak je navíc zdravá a pěkně zasytí. na recept si klikněte zde: http://www.gurmanka.cz/2015/02/cizrnova-polevka...


PIZZA MARGHERITA aneb jak jsem pekla pizzu v peci

Domácí pizza? Proč ne! Mám skvělý recept, dřevem roztopenou pec, mohu se pustit do díla. Nedáte si kousek? Jak bych zhodnotila pečení domácí pizzy v peci? Bylo to zábavné, poučné a výsledek ohromující. Roztopená pec kolem sebe šíří uklidňující...

Jaro odemyká petrklíč a chřest - chřestové recepty na novou sezónu

Přichází chřestová sezóna - dostala jsem chuť na chřestové koláčky Mám takové malé soukromé předsevzetí, že pokud jde o chřest, nikdy nebudu obcházet jeho klasické kuchyňské zpracování, ale na druhou stranu bych si mohla vždy připravit něco...


Gnocchi alla siciliana - Bramborové noky po sicilsku

Gnocchi ("ňoky") jsou na přípravu velmi nenáročné. Důležité je vybrat správný typ brambor. Na bramborové noky by měly být moučné, tzn. že si vybereme varný typ C, D. Když po sicilsku, tak budu připravovat omáčku, tzv. sugo, z lilků, rajčat a …

Zelný salát s pomerančovou chilli zálivkou (Česká televize 2)

DOBRÉ RÁNO Z BRNA. V televizním studiu ČT 2 se začíná opravdu velmi brzy. Kolem páté ranní už jsem byla ve studiu. První ranní vůně byla vůně maskérny. Po ní přišel na řadu parfém smažené cibulky, nutný na rozjezd receptu na pikantní Chilli con...


Polévka z ovesných vloček a Churchillova dieta

"Člověk musí tělu učinit dobře, aby měla duše chuť v něm zůstat"; pravil Winston Churchill a posnídal svůj obligátní doutník se sklenkou whisky. Ve stejném duchu pokračoval celý den, doutník z úst téměř nikdy nevyndal. Kolem desáté hodiny se …

Šťastné a veselé Vánoce

Přeji Vám VŠEM šťastné a veselé svátky vánoční a hlavně pěkné posezení u svátečně prostřeného štědrovečeního stolu, který se stane Vaším příčiněním středem atmosféry zvané útulný domov. Do nového roku 2014 bych Vám popřála hodně zdraví, kapku...


Švýcarské vánoční pečivo - BRUNSLI

ŠVÝCARSKÉ BRUNSLI Občas o nich někdo řekne, že jsou to švýcarské brownies, ale Baselčané vědí, že Brunsli tu byly dříve než nějaké brownies a hned začnou listovat ve starých kuchařkách na důkaz jejich tvrzení. Jak mi chutnají Brunsli? V chuti...

Ravioli s ricottou a špenátem

Co má raviola společného s Ligurií? Je toho mnohem víc než jsem myslela. La Cucina Ligure - kuchyně Ligurie Ligurská gastronomie se mi do vzpomínek zapsala jako výšina všech ideálů a vetkla se i hluboko do údolí mé duše. K jihu obrácená malebná...


Letní špagety s hráškem

Jak na letní špagety s hráškem? Ve společnosti celé rodiny a nestát u plotny zbytečně hodiny. Taková je má představa letního vaření. Tahle verze letních špaget je prostě dokonalá, proto jsem se rozhodla nesníst všechno sama a rozdělit se o recept...

Karibské pečené banány

Karibik a chuť dokonale vysluněných banánů je jedna z mnoha vzpomínek na mou dokonalou dovolenou v karibském ráji. Aby se mi lépe vzpomínalo, připravila jsem si pečené banány takovým způsobem, aby mi co nejvěrněji připomínaly strávený čas v...


Knedlíky s vajíčkem

Knedlíky s vajíčkem = nefalšovaná česká klasika. Pro někoho recept tak banální, že by se nad ním nemělo zbytečně bádat, ale já si myslím, že i k naprosté kuchařské banalitě může každá česká domácnost přistupovat trochu jinak. A tím pádem se mohou...

Smrkový sirup

Smrkový sirup aneb šťáva z mladých smrkových výhonků Tak toto je recept, na který se vyplatí jít přímo od lesa! Bez mladých smrkových výhonků a sluníčka se sirup neudělá. Už dávno vím, že na zahradě mi rostou všelijaké rostliny, které jsou v...


Domácí šunka aneb návrat do minulého století

Výroba domácí šunky se stala mým návratem do minulého století. Proč vlastně v tomto století chci ztrácet čas s hledáním postupu, jak se nejlépe poprat s vařením šunky? Předcházela tomu spousta zmařeného času, který jsem vynaložila na hledání...

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka, pohankové kroupy a jarní topinka s kozím sýrem a kapkou medu. Při jarním úklidu v zahradě si nejde nevšimnout svěže zelené barvy mladých kopřiv. Právě na jaře jsou kopřivy v té nejlepší kondici a proto se hodí i pro všelijaké...


Fialky v cukru

Natrhat si plnou hrst fialek na mé zahradě není počátkem jara žádný kumšt. Tráva se sice ještě jarního povětří nestačila dostatečně nadýchat, neoplývá zatím tou nejsvěžejší zelenou barvou, ale krásně už ji rozsvítily drobné křehké hlavičky violek...

Zelňáky, zelníky, zelné placky na plech

Zelňáky, zelníky, zelné placky na plech Stačí mít doma sklenici dobrého kysaného zelí a rázem máme po ruce vitamínovou bombu. Dopřát si trochu kysaného zelí v syrovém stavu, to nám zaručí, že do těla vpravíme vitamín C, kterého je nám rozhodně...


Dušené roštěnky s cibulovou omáčkou

Plátek roštěnky, prudce na pánvi upravený, aby nepřišel o svou největší přednost = křehkost a šťavnatost, ten je jistě nejlepší. Ale ani domácí klasika v podobě dušené roštěnky není k zahození. Tajemství chuti roštěnek je zakleto ve správné...

Svatomartinská pečená husa

Dobře propečená svatomartinská husa patří v den sv. Martina na pekáč. Tam se prý dostala husa za trest. Legenda praví, že se husám stalo osudné jejich kejhání při bohoslužbě. Rušily prý slovo boží natolik, že je za to stihnul trest a musely na...


Muffiny s dýní a rozinkami

Muffiny s dýní a rozinkami - jedna z mnoha možností, jak dýni použít ve sladké kuchyni. Dýně určitě není na celém podzimu tím nejzajímavějším, ale když se s ní přesuneme do tepla kuchyně, postará se nám o zábavu na dlouhé týdny. Stačí vzít pár...

Pyré z pečené dýně

PYRÉ Z PEČENÉ DÝNĚ * 1 dýně Hokkaidó Dýni omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme ji i se slupkou na menší kousky a ty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme do změknutí. Měkkou dýni...


Dýňová polévka s medem a jablkem

Jemná dýňová polévka s medem a jablkem nejen že zahřeje, ale prozáří i šedý podzimní den svou optimistickou barvou. Jak uvařit dýňovou polévku tak, aby jí přišly na chuť i děti? Měla by být pěkně hladká, na chuti jemná, bez rušivých vlivů koření...

Stylový litinový hrnec ve tvaru dýně

Dýňový litiňák od Staubů - nový Mercedes mezi mými hrnci Až ho zaparkuji mezi všechny ostatní, bude z celé mé plechové kavalerie vyčnívat jako nový model slavné značky. Na kuchařské výlety s...


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Šárčina "škola" vaření - …

Informace o zdroji

Domovská stránka
http://dolcevita.blog.cz/

RSS export
http://dolcevita.blog.cz/rss-kanal/prehled-clanku

Systémové informace

ID: 5

Jmenné ID: dolcevita

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 17:46

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: dnes 17:46

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 18:16