ChilliJulie.cz - To pálí!

Jak v Hospodářkách chutná kávové nebe

Můj editor Tomáš Wehle z Hospodářek je lišák. Napíše do mailu jednu větu a já mu to oplatím osmi stránkami textu. „Julie, nechcete si napsat téma o kavárnách?“ píplo mi na mobilu asi před měsícem. Bože, vyměňte mi kalhotky! A jak ráda! Foto: Lukáš …

Skupina 2 přátel v Baru, který neexistuje

Bolavý zub je dobré vykoupat v hruškovici z dubovýho sudu. A o pár hodin později, v Baru, který neexistuje, pokračovat na stejné hruškové vlně. Barman pochopil, že chcem být samy a diskrétně nosil jednu Hruškovou sajdkáru za druhou. Podpořil náš …


Santinka a já

Dejvický průzkum už se po roce ustálil. Každý týden v Praze chodím na oběd do Bistra Santinka naproti fakultě architektury. Na konceptu francouzského bistra mě trochu dráždí nabídka českých hotovek v poledne.  Ale už je mi to jedno. Víno je skvělé a …

Filtrujeme v kanceláři

Vyměnili jsme čudlíky za filtry. Za tři převratné týdny vypilo osm lidí na pracovišti zhruba tři kila kávy. A přitom já sedím v kanceláři jen jednou týdně! Nový mlýnek a Moccamaster, první vlašťofka směs arabik ProBer od Doubleshotu.   3cb7


„Kastelán je u ledu, odcházím i z Pavillonu,“ překvapil šéfkuchař Michal Göth

Fotku Michala Götha by si Brno mohlo vyvěsit na nástěnku mezi významné osobnosti. Neznám nikoho, kdo by si troufl nacpat české jelito do exotické kalamáry a předložit nevšední delikatesu hostům na Špilberk Food Festivalu. Michal to letos udělal bez …

Nový Giraffy Burger Bar: „Počítali jsme s tím, že lidi si burgery budou fotit“

Zmrzlá a bez ranního kafe. V tomto stavu jsem včera ráno postávala před novým brněnským Giraffy Burger Barem na Kounicové. Do otevření zbývalo ještě dvacet minut. „Pojďte dál, sice ještě ladíme kávovar, ale aspoň se ohřejete,“ pozvala mě dál mladá …


Nový Pavillon Michala Götha: Nedělej „mmm“ tak nahlas

„Pojď na panáka, budeme dělat lumpárny,“ psaly jsme si už asi měsíc s kamarádkou Terezkou. Nakonec se z našich plánů včera vyvrbil úžasný oběd v nově otevřeném Pavillonu na Jezuitské. Šéfkuchař Michal Göth dvacet let držel kormidlo brněnské restaurace …

Špilberk food festival: Podpatky, foták a jdu na hovězí

Právě jsme s pozdravili po telefonu s panem Cuketkou a dostalo mě to do rauše. Jsem teď plně zaujatá prací kolem webu www.nazeleno.cz, který už měsíc ráda vedu. Taky jsem psala reportáž o originální kavárně na elektrokole Kofi Kofi (vyjde za pár dní v …


Jemná jak smirkovej papír

Dnes jsou to právě čtyři roky co vznikla ChilliJulie. K narozeninám jsem si nadělila sérii nových fotek, abych měla co měnit v banneru. Autorkou ananasového masakru je fotografka Monika Hlaváčová a look fotce dodal můj kamarád Lukáš. Kvůli focení jsem …

Játroví

Naše kníračka Fifinka má dnes jeden rok! My si myslíme, že to snad ani není normální pes, ale svatý stvoření. Jinak by přece musela ve svým věku okusovat nohy od stolu, žužlat bačkory a nosit si do pelechu hnusnou štětku od záchodu. A to ona nedělá. …


Nežer, Marie

Moje milá přítelkyně Marie měla kdysi dávno na ledničce přiťapnutou krásnu cedulku: Nežer! Maruško, jak já ti teď rozumím… Mně by letos po provařených a propečených Vánocích nepomohla už ani petlice. Ty desítky dek másla, kakaa a majonézy co jsem …

Salátová soutěž a třetí zuby

Dárky, prskavky, nošení novin i dávka přismahlých lineckých hvězdiček. Vánoce jsme prožili mile a předvídatelně. Možná o fous méně uhoněně než jindy. Se šťastnými dětmi a psem cupujícím papír a papírové mašle. Hodí se ale k ježíškovskému rozjímání i …


Rohlíky z kopce

Osud mi musel dát pořádně po čuni, abych se probrala a z běhu zvolnila do chůze. Jsem totiž povahou šťastně uřícený sprinter a rychlý tok krve v žilách mi vždycky vyhovoval. Přijímám to, i když vím, že to stejně rychle přeřadím a vrhnu se zase na …

Na Sněžku bez svačiny

Chci vylézt na Sněžku, ale nebudu si mazat žádné rohlíky. Bezpečnou svačinu nechám tentokrát doma, rozhodla jsem se při klikání na mapy.cz. Takže v batohu mám jen láhev vody pro sebe, menší pro psinku a mířím autem z Trutnova do Pece.   Na parkoviště …


Příště bude i čísburgr

Včerejší odpoledne se jevilo jako gastronomické peklo. Dceru jsem dvě hodiny léčila ze záchvatu pláče: chtěla oslavit Den dětí v mekáči. Nejsem určitě tak zásadová matka, abych dětem nechávala klíčit svačinu na vatě v piksli od Ramy, ale nějak se mi …

Kapitánka

O jídle to není, ale patří to sem, protože tím žiju. Pravá ruka po únorové nehodě pořád jaksi na místě přešlapuje, správně neprokrvuje, neproudí, ani nekloubí. I duši mám přiklopenou pokličkou. Jestli tohle je posttrauma, tak ho teda nechci. Ráno jsem …


Nahoru

Ten děda byl neuvěřitelnej. Když jsem v neděli brzy ráno šlapala z Ostravice směrem na Lysou Horu v Beskydech, míjela jsem napůl svlečenýho chlapa – sedmdesátníka?, který si s obyčejným plátěným batohem štrádoval z toho prďáckýho kopce dolů. Pískal si …

A znovu chřest

Po včerejším textu o Slavnostech chřestu mi to nedalo a prošla jsem stránky organizátory doporučovaných restaurací. Na festivalu nejsou, ale do akce (plus propagace) se zapojily. Seznam vypadá parádně!


Sláva chřestu

Letos mají být Slavnosti chřestu v Ivančicích jiné. Lepčejší. Lidé si mohou chřest nejenom koupit, mohou ho i ochutnat v degustační zóně. Vyzkoušela jsem to: na každém kroku je vidět obrovská snaha, je to o hodně lepší než před lety, ale k óbr oslavě …


Maso, které chutná nejen muslimům

Vepřové tu nenajdete. Ale jehněčí, které jaru tak sluší, tady mají, otevřeno je do pozdních hodin, uďobávání nezvyklých laskomin je povoleno, a navíc zažijete přátelské povídání s obsluhou. Halal řeznictví na Líšeňské ulici v Brně je velmi exotický …

Jeseter s vůní citronu a medvědího česneku

Ten velký a krásný jeseter plaval ještě v sobotu ráno v kádi. Doma jsem smetanově žluté břicho vytáhla z tašky a obdivovala divnou tlamičku i nezvykle hladkou kůži.


Jak mi korektoři zatrhli espresso

Mám dilema. Ode dneška se budou každou středu objevovat v brněnské a jihomoravské příloze MF DNES (po roce a půl) znovu recenze kaváren.


Něžné Kokino

Byl únor, mrzlo a já je ochutnala poprvé. Se svou dcerou a kamarádkou Liou jsme vyšplhaly do Kamenné kolonie oslavit Valentýna tak trochu jinak.  

Do kufju né

A takhle se to porouchá, když ČilláDžulka peče jablečnej koláč a zároveň na netu sleduje poslední díl Okresního přeboru. (”Však vidíš, že jsem zdravotník, nee?” uáááááááááá)


Maso k svačině

Ještě v úterý ráno bych se vsadila. Že moje auto spíš odvane tornádo a na České mě povalí Jean Reno (je mu 60!), než to co se přihodilo v 17.04.

Legendární Eru provoní od prosince zvěřina i káva

Bacha, bude to o nové hospodě, Brně, stylu a legendě, která se drápe ze dna. Fotky tentokrát nemám, těšte se za měsíc. Jo a víme, kdo napíše jídelníček.


Hansen: Drobenka vítězí nad krabem

Bože, já jsem zapomněla objednat stůl! Hysterčila jsem v sobotu před muzejní nocí a překotně telefonovala do nově otevřené restaurace Hansen v Besedním domě.

Antonín Šopík: Kapr do vany nepatří

Do Štědrého dne zbývaly pouhé dva dny. Vstával ve dvě ráno a najednou zavolá ChilliJulie a chce si povídat o rybách. Bláznivý nápad, ale přesto Antonín Šopík, majitel brněnské rybárny U Šopíka v Králově Poli na Božetěchové, souhlasil. Sešli jsme se v …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ ChilliJulie.cz - To pálí!

Informace o zdroji

O šťavnatém, svěžím, čerstvém, sladkém... chilli dobrém jídle

Ikona:  

Domovská stránka
http://chillijulie.cz

RSS export
http://chillijulie.cz/feed

Systémové informace

ID: 60

Jmenné ID: chillijulie

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 07:31

Návratový kód: HTTP 404

RSS export naposledy zpracován: 23. června 2017 13:33

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 09:44