Bagetka a Patizonek

Rebarborové chutney

Rebarbora je podle mne docela nedoceněná rostlina. Na zahradě je obvykle obrovská, ale většinou se z ní udělá jednou až dvakrát koláč. To je vše. Přišla mi to škoda, ale pravdou je, že po přečtení článku o rebarboře jsem váhal, zda je dobré ji víckrát …

Černošické sezónní trhy

Ovoce, zelenina, sýry, med, mošty a další zboží bude k dostání na prostranství před hotelem Kazín každou druhou sobotu od 10.7.2010. Další trh bude 24.7.2010 a to od 8.00 do 11.00. Více info na cernosicketrhy.cz


Boršč jak ho vařím já

Zima je zima a tak je třeba se zahřát něčím opravdu hutným a chutným. Já vařím tak jednou ročně boršč :-) Doba přípravy cca 30 minut, vaření cca. 1 hodina Index špinavého nádobí: 1-2 kastroly, 1 papiňák Co potřebujeme: 1 koleno uzené 1 koleno ovarové …

Kološvárské zelí

Recept zřejmě pochází z Maďarska, ale je to typicky česká varianta :-) Stačí zelí, trocha rýže a mleté a za hodinku máme uvařeno. Doba přípravy 5 minuty, vaření 15 minut, pečení 30 minut Index špinavého nádobí: 1 kastrol, 1 pánev, 1 zapékací miska Co …


Rajský rajčatový protlak

Rajčat se zase urodilo, že člověk neví, co s nimi. A protože i caprese se jednou přejí, je třeba přebytky nějak zpracovat. Zvolili jsme rajský protlak. Ve výsledku to je možná kečup, ale nám to vůbec nevadí :-) Suroviny 2 kg rajčat 2 cibule 2dcl octa …

Houbová omáčka

Houbová omáčka, jakou vaříme, je naprosto nejjednodušší možná verze, ale podle našeho názoru je nejlepší. Stačí vlastně najít nějaké houby a ihned za čerstva se na ní vrhnout. Suroviny houby, ideálně hřiby všech velikostí a tvarů cibule 250ml smetany …


Rychlá koprovka

Doba kopru již možná přišla, každopádně zahrady jsou ho plné. Dostali jsme moc hezký svazek, takže volba byla jasná. Koprovka.

Nejvoňavější květina

Nevěřili byste, ale tato květina tak krásně voní… :-) /p>


Chřestový pokus

V sobotu jsme vyrazili na náměstí a v místní zelenině našli moc pěkné svazky českého zeleného chřestu. A protože jsme ho v podstatě nikdy neměli (pokud nepočítám kompotovaný), slovo dalo slovo a jeden svazek jsme si odnesli. Jenže co s takovým …

Fenyklová polévka

Nedávno jsme dostali tip na polévku z čerstvého fenyklu. Je to podle všeho typická zimní zelenina (?) a dá se docela levně pořídit :-) A zima je pro polévky ideální, tak proč ne. Navíc, je to velmi jednoduché.


Velikonoční nádivka chutná i po Velikonocích

Titulek říká vše. Velikonoční nádivka chutná nejen o Velikonocích, ale i kdykoli jindy v roce. Proto jsme si ji udělali právě dnes – ještě nám tu krásně voní :-) Suroviny 4 rohlíky nebo housky (počet je od oka pro dva ne příliš velké jedlíky) 2 vejce …

Jednoduché rizoto s krevetami

Dnešní recept je opravdu jednoduché rizoto pro maximálně dvě pánve. Opravdu nejde o nic složitého a počet pánví lze minimalizovat až na číslo 1 :-)


Fenyklová polévka

Nedávno jsme dostali tip na polévku z čerstvého fenyklu. Je to podle všeho typická zimní zelenina (?) a dá se docela levně pořídit :-) A zima je pro polévky ideální, tak proč ne. Navíc, je to velmi jednoduché.


Medová kuřecí křidélka

Křidélka v medové omáčce. Co může být lepší? Snad jen žebírka v medové omáčce… ;-) Je to velice jednoduchý a efektně-efektivní recept, kterým přátele a strávníky zapatláte sladkou a výbornou omáčkou až za uši…

Bylinková zahrádka po dvou týdnech

Po dvou týdnech se již naše bylinková zahrádka pěkně zelená. Rozmarýn, bazalka i oregáno již vylezlo. Jen máta nic, takže jsme zasadili nová semínka a čekáme dál. A ještě kvetoucí loňská bazalka…


Apetitus.cz v novém

Po nějakém čase, kdy se server Apetitus.cz stal jedním z hlavních agregátorů české i zahraniční food-blog scény (nebylo to náročné, protože je snad jediným specializovaným agregátorem v naší malé kotlině), dostává konečně reprezentativní vzhled. Je příjem

Sušené dobroty - Beef Jerky a sépie

Tak co si usušíme dnes? Houby suší kdekdo, ovoce také, sušené maso už se také začíná docela rozmáhat. Ale sépie? To je pro mě docela novinka.


Bylinková zahrádka

Před rokem pan Cuketka informoval o své bylinkové zahrádce. A protože jsme obdivovateli pana Cuketky, slečna Bagetka nelenila a zasadila naší vlastní. Udělala to i loni, ale až letos jsem měl fotoaparát po ruce a nafotil, jak to vypadá.

Pizza a její základní recept

Pizza. Stala se v podstatě jedním ze základních českých jídel. Pizzerií v ulicích uvidíte v podstatě stejně jako klasických restaurací. A jak si ji udělat doma? Přináším vám jednoduchý recept :-)


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Bagetka a Patizonek

Informace o zdroji

Společný zápisník slečny Bagetky a pana Patizonka.

Ikona:  

Domovská stránka
http://bagetka.cz

RSS export
http://feeds2.feedburner.com/bagetka

Systémové informace

ID: 3

Jmenné ID: bagetka

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 09:16

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: dnes 09:16

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 09:46