365 cups of coffee

26.10.2013 174th cup of keep going better.

Popisuji Vám důležitost toho být profesionálem. Jak na profesionalit 5b4 ě vlastně pracovat? Majitelka kavárny Pražírna využívá k motivaci týmu hry jako je třeba latteart contest. To se pak člověk posnaží když by musel odmražovat mrazák kdyby to nedal.

25.10.2013 173rd cup of profesionality

Dostal jsem otázku jak poznat že podnik je fajn. Začal jsem hodně uvažovat a pokusil se najít společný faktor ať pro nádražku, nebo Michelinskou restauraci. Nejde mi o to zvednout rypáček nad Kaťákem, nejde ani o správně nalitý latte art. Jeden faktor …


24.10.2013 cup of simplicity.

Někdy to s tím hipsterismem přeháníme. Snaha o dosáhnutí perfektního pocitu Norského předměstí, ošuntělosti sedaček a nenucenosti za barem může být vlastně na škodu. Někdy prostě stačí dobré zrno, proškolená ruka a fajn dezert. Pan Vadim a jeho rodiče …

23.10.2013 171st cup of occupational disease

A teď něco úplně jiného! Vlastně ne… jen se podíváme co způsobují řeči o tom kolik má člověk strávit času u jednoho nápoje. S mnohými kolegy (ahoj Terezko) si vždy zoufáme nad tím jak si už nikdy neužijeme sezení v kavárně jako v době, kdy jsme byli …


22.10.2013 170th cup of meditation

Zavřít se do kuchyně, stát u stolu a být v tichu jen s monotónním pohybem ruky při mletí kávy. Slyšet cvaknutí rychlovarné konvice a odpočítávat čas do vychladnutí na správnou teplotu. Upravit filtr na V60 do správného přiléhavého tvaru. Poslouchat …

21.10.2013 169th cup of WiFi vampires.

Přijdou do vašeho podniku, objednají si jednu kávu (možná též konvičku čaje, ta je víc maskující) a budou u ní sedět dvě hodiny. Oči zabořené do obrazovky s neprůstřelným: “Ne” i na otázku: “Je vše v pořádku a nic nechybí?” Dokážu pochopit, že …


18.10.2013 166th cup of ewww

Hádejte co to je? Chutná to jako splašky… ok chutná to jako fazole nebo pšenice. A rozhodně se po tom nehubne. Zdeněk to včera testoval a abych nebyl za srábotku musel jsem to zkusit taky.    

20.10.2013 168th cup of know your stuff

Máme tu novou kávovou sezónu. A pokud chcete dobře znát své zboží, musíte se mu dobře věnovat. Zdeněk si nás vzal do parády a při cuppingu nám popisuje rozdíly v chutích, vůních, vhodnosti přípravy. Je zajímavé, že ne všichni holdují mému oblíbenému …


19.10.2013 167th cup of PSL.

Ach, cítím se tak šťastně! Možná mám i trochu poškozený mozek. Od tohoto dne již přestanu psát o “Starbecku.” Jednoduše to není káva. Jedná se o ochucené uhlí. Pumpkin slice latte k tomu je jen kupa přešlehaného mléka s podivným přeslazeným sirupem …

16.10.2013 164th cup of problem

Stojím na Jiřáku u stánku a vidím přicházející stvoření připomínající dámu v nejlepších letech. Očekávám problém, protože budeme nejspíš řešit, že jí nemohu připravit tureckou kávu. Dáma přichází, objednává a při přejímání kelímku to přijde: “Vy máte …


18.10.2013 166th cup of ewww

Hádejte co to je? Chutná to jako splašky… ok chutná to jako fazole nebo pšenice. A rozhodně se po tom nehubne. Zdeněk to včera testoval a abych nebyl za srábotku musel jsem to zkusit taky.    

17.10.2013 165th cup of beauty/beast.

Stojím před tímhle šálkem hroznou dobu. Prohlížím si ho ze všech stran a nemohu se rozhodnout. Je hezký, nebo ošklivý? Miluji klasický tvar šálků, a tento je využíván v tolika skvělých kavárnách až člověk váhá zda má dobrý vkus. Vůbec je zajímavé jak …


12.10.2013 160th cup of talisman

  Rozhodně si nemyslím, že by Vaše pracovní plocha měla být skládkou. Jistě, jsou podniky, ve kterých na podobném principu vybudovali celý trademark, ale to není tento případ. Jde mi o drobnosti, které jsou z jistého důvodu důležité pro obsluhu. …

14.10.2013 162nd cup of eau de toilette

Na pár dnů jsem vedle sebe v brašně nechal pytlíčky s kávou a parfém. Pořád do Vás ze všech stran cpeme jak je káva plná aromat, citrusových tónů, jasmínu a tak dále… pokud to chcete skutečně cítit není nic jednoduššího než si taky zapomenout Vaší …


16.10.2013 164th cup of problem

Stojím na Jiřáku u stánku a vidím přicházející stvoření připomínající dámu v nejlepších letech. Očekávám problém, protože budeme nejspíš řešit, že jí nemohu připravit tureckou kávu. Dáma přichází, objednává a při přejímání kelímku to přijde: “Vy máte …

15.10.2013 163rd cup of let the good times roll.

Moje přátele z Kávového klubu čekají úžasné časy. Budují svůj vlastní espresso bar a chystají též vlastní balíčky pro svůj El Salvador finca el Pilon. Budu navždy mít tuto kávu v paměti jako posla dobrých zpráv.


14.10.2013 162nd cup of eau de toilette

Na pár dnů jsem vedle sebe v brašně nechal pytlíčky s kávou a parfém. Pořád do Vás ze všech stran cpeme jak je káva plná aromat, citrusových tónů, jasmínu a tak dále… pokud to chcete skutečně cítit není nic jednoduššího než si taky zapomenout Vaší …

13.10.2013 161st cup of woodneck.

Sakra, tuhle věcičku naprosto zbožňuji, tak proč je tak nepraktická do provozu? Textilní filtr musí být stále navlhčený, nebo v mrazáku, nebo se bude hemžit bakteriemi a bude nepěkně vonět. Takové informace jsem dostal od Jardy Tučka a Ondry Hurtíka z …


12.10.2013 160th cup of talisman

  Rozhodně si nemyslím, že by Vaše pracovní plocha měla být skládkou. Jistě, jsou podniky, ve kterých na podobném principu vybudovali celý trademark, ale to není tento případ. Jde mi o drobnosti, které jsou z jistého důvodu důležité pro obsluhu. …

11.10.2013 159th cup of who is barista?

Čím dál častěji se lidé rádi označují za baristy. Následně vnímám hlavní snahu ve vykouzlení 3D obrázku z přešlehané pěny, toho nejroztomilejšího medvídka a přidání dalšího segmentu do tulipánu. Zajisté prezentace produktu patří do souboru balíčku …


10.10.2013 158th cup of funky!

Náš nový Honduras Las Marias honey patří mezi nejvíc chuťově zajímavé kávy v Kavárně Pražírna. Tahle káva nevyhovuje úplně každému, ale pokud si dokážete užít chuť tropického ovoce, pak je to jasná volba. Melonas, bananas, tuttifrutti summerlove!

9.10.2013 157th cup of forgotten kingdom.

Pár dnů zpátky jsem měl zvláštní zážitek s hostem. Situaci mi pomáhal rozklíčovat pan Cuketka přes svůj příspěvek o typech hostů. Zároveň mi ukázal jeden z nejlepších blogů z restauračního prostředí. Když se tu podivujeme nad tím jak fajnově si tu …


8.10.2013 156th cup of best dessert with coffee

Kremrole od Karla v Al Cafeteru!!! Božééé! Jen málo dalších dezertů pro mě hrají v takové symbióze jako přeslazený krém a lahodná káva… Co je Vaším zabijákem?  

7.10.2013 155th cup of dealing

Dneska mi přinesl můj dealer nové vzorky k ochutnání… Tak dobře, nejsem zrovna na tyhle věci, ale pokaždé když mi přistane na stole tenhle pytlíček tak se začnu pochechtávat. Dnes mě navštívil kamarád barista ex Baron Prášil a současný Cafe Neustadt. …


6.10.2013 154th cup of nonsence

Asi do smrti nepochopím předpojatost Čechů vůči filtrované kávě. Vždy když jí zmíním jako alternativu k turkovi, který prostě nenabízíme, odpovědí je zadrhnutí, někdy ušklíbnutí. Kde se bere opovržení nad propracovaným způsobem přípravy kávy a naopak …

5.10.2013 153rd cup of good, bad and ugly

Na tenhle příspěvek se čekalo hrozně dlouho. Nejen že mě pálil mobil v kapse, pálilo mě i svědomí vůči kamarádce z organizačního týmu, která kvůli festivalu prožila mnoho bezesných nocí a když se jí zrovna něco zdálo, většinou to byly noční můry. A …


4.10.2013 152nd cup of question without answer

Je rozdíl v chuti kávy ze šálku a z vinné sklenice? V Noma – Dánské Michelinské restauraci kvůli jejíž návštěvě si musíte vzít hypotéku takto podávají kávu slavného Tima Wendelboe. Na to jak málo rozumím kávě ještě o miliony světelných let je mi …

3.10.2013 151st cup of mad baristas

I když se teď hodně hejtuje kolem piccola a prudérních baristů celkově, značná část rozhovorů, které vedu jsou stále o cukru. Proč to pořád je tak žhavé? Pojďme si celý problém rozložit a trochu ho tím pochopit. Káva pochází z oblastí dálného východu. …


29.9.2013 147th cup of nice interiors

Pamatujete jak jsem se rozplýval nad Lajkou a jejich interiéry? Pod Lipami je to samé v bleďe bledě modrým! Vysoké stropy, ohromná okna, světlý, vzdušný prostor. Moc fajn víno, super pomazánka a prostor pro zlepšování u panini (jiný druh pečiva …

2.10.2013 150th cup of how lot of us started

V závěru roku 2011 vydal Scuk skvělý článek od jedné z prvních a vynikajících coffee blogerek Kačky Žvýkačky. Dnes se mě zákazník ptal jak začala moje kávová Odyssea a je nutno přizn 1c84 at, že skutečný velký třesk jsem zažil až díky tomuto článku. …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ 365 cups of coffee

Informace o zdroji

every day how I see through my mug

Domovská stránka
http://365coffeecups.wordpress.com

Systémové informace

ID: 127

Jmenné ID: 365coffeecups

Články ručně přidává správce systému: NE

Stahování zdroje je vypnuté: ANO